Hunedoara: Minerii de la Paroșeni au refuzat să intre în subteran pentru că nu și-au primit salariile

Hunedoara: Minerii de la Paroșeni au refuzat să intre în subteran pentru că nu și-au primit salariile

Minerii de la exploatarea de huilă Paroșeni, din Valea Jiului, au refuzat să intre marți în subteran la schimbul doi, nemulțumiți că nu și-au primit restul de plată la salariile pe luna aprilie, a declarat, pentru AGERPRES, președintele Sindicatului "Huila", Laszlo Domokos.

Acesta a explicat că Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), de care aparține și Exploatarea Minieră Paroșeni, nu are bani în cont deoarece principalul beneficiar, Complexul Energetic Hunedoara, nu a făcut plățile pentru cărbunele primit.

Liderul sindical a menționat că sumele necesare pentru plata salariilor minerilor de la SNIMVJ se ridică la 2,3 milioane lei.

Potrivit acestuia, CEH nu poate plăti furnizorii deoarece executările silite pe conturile societății au fost suspendate temporar de o hotărâre a instanței de judecată de la Tribunalul Hunedoara, până la rejudecarea stării de insolvență a companiei.

Domokos a precizat însă că, din informațiile pe care le deține, se caută o soluție prin care banii necesari minerilor de la SNIMVJ să ajungă în conturile societății și apoi pe cardurile celor 1.130 de angajați în seara zilei de marți sau miercuri, cel mai târziu.

Un alt protest spontan a avut loc marți dimineața și la Mina Lonea, din cadrul CEH. Minerii de acolo s-au arătat nemulțumiți de întârzierea salariilor și de lipsa materialelor necesare în subteran.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

5 Câh! / Cine-o fi „sponsorul” care a plătit așa ceva?