Hunedoara: O mie de oameni au plecat în marș prin Deva

Hunedoara: O mie de oameni au plecat în marș prin Deva

Aproximativ o mie de oameni au plecat vineri seara într-un marș de protest pe principalele bulevarde ale municipiului Deva, solicitând abrogarea ordonanței de modificare a codurilor penale și a proiectului legii grațierii.

Participanții la marșul din Deva poartă cu ei două cruci din lemn, mai multe pancarte și steaguri tricolore.

Protestatarii s-au strâns în fața statuii lui Decebal, din Piața Unirii, după care s-au organizat și au plecat în marș, în ciuda ploii mărunte și reci. O parte dintre cei prezenți erau însoțiți de copii, iar un bărbat a declarat că a venit din orașul Călan, împreună cu băiețelul său de cinci ani, pentru a lua parte la protest.

"Sunt mai multe persoane din Călan care au venit la protestul din Deva. Eu am venit aici pentru că sunt marcat de felul în care copilul meu a interpretat acest protest. Copilul mi-a spus că nu vrea să fie țara furată de hoți", a spus bărbatul.

La rândul său, o femeie a apreciat că modificarea prevederilor codurilor penale este un abuz.

"Mi se pare un abuz modul în care fost dată ordonanța. Este un abuz împotriva statului de drept. Avem încredere că mai există instituții ale statului de drept care își fac treaba și de aceea ne punem speranța în Curtea Constituțională", a arătat femeia, care a precizat că se află în a treia zi de proteste.

AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis