Hunedoara: O tânără a predat polițiștilor aproape 12.000 de euro, pe care i-a primit din greșeală

Hunedoara: O tânără a predat polițiștilor aproape 12.000 de euro, pe care i-a primit din greșeală

O tânără de 22 de ani, din orașul Aninoasa, a predat polițiștilor aproape 50.000 de lei, pe care i-a primit, din greșeală, la o casă de schimb valutar din Petroșani, unde fusese să schimbe 1.200 de euro pentru nevoi personale, a informat vineri Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Casiera a schimbat valuta, dar a socotit greșit banii care trebuia să-i dea clientei sale, motiv pentru care în loc să-i ofere echivalentul în lei pentru 1.200 de euro, a plătit contravaloarea pentru aproape 12.000 de euro.

Când a realizat ceea ce a făcut, casiera s-a adresat polițiștilor din Petroșani, care au început primele verificări. La scurt timp, însă, la sediul Poliției Petroșani s-a prezentat tânăra din Aninoasa, însoțită de prietenul său, și a restituit, din proprie inițiativă, banii pe care-i primise în plus de la angajata casei de schimb valutar.

"Tânăra a precizat că, după ce a ajuns acasă, a constatat că suma primită pentru convertirea valutei era mult mai mare decât i se cuvenea, motiv pentru care a revenit la Petroșani, solicitând polițiștilor că restituie casierei diferența de bani, respectiv 48.816 lei. Polițiștii au stabilit că, în cauză, nu au fost comise fapte de natură penală, suma respectivă ajungând dintr-o eroare în posesia tinerei din Aninoasa. Ea a dat dovadă de spirit civic, prezentându-se la Poliție și predând diferența de bani ce a fost restituită reprezentanților casei de schimb valutar", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Pentru spiritul civic de care a dat dovadă, tânăra și prietenul acesteia au fost felicitați de polițiști.

Acesta este al doilea caz petrecut în cursul acestei săptămâni, în care cetățenii din Valea Jiului dau dovadă de spirit civic, predând polițiștilor sumele de bani găsite sau ajunse din eroare în posesia lor.

Marți, 11 aprilie, la sediul Poliției Petroșani s-a prezentat un bărbat în vârstă de 44 de ani, care a declarat că în timp ce se afla împreună cu soția în Piața Centrală din municipiu, a găsit pe jos 335 de lei. Bărbatul a predat polițiștilor suma respectivă, rugându-i să o restituie proprietarului de drept, probabil o persoană aflată la cumpărături.

Polițiștii l-au felicitat pe bărbat pentru fapta sa și au demarat o serie de verificări în vederea identificării persoanei care a pierdut acei bani, pentru a-i putea restitui.

Pe de altă parte, polițiștii le reamintesc cetățenilor că orice persoană care găsește o sumă bani, documente sau alte bunuri are obligația legală de a preda autorităților respectivul bun în termen de 10 zile, în caz contrar riscând să fie cercetată pentru comiterea infracțiunii prevăzute de articolul 243 din Codul Penal — 'însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor'.

Pedeapsa prevăzută pentru această infracțiune este închisoare de la o lună la 3 luni sau amendă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?