Hunedoara: O ursoaică cu doi pui a fost văzută la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

Hunedoara: O ursoaică cu doi pui a fost văzută la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

O ursoaică cu doi pui a fost zărită, în mai multe rânduri, în perimetrul cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, iar un urs masiv a fost semnalat în apropierea cetăţii Costeşti-Cetăţuia, ambele în Munţii Orăştiei, administraţia monumentelor istorice atrăgându-le atenţia turiştilor să se îndepărteze de animalele sălbatice atunci când le observă pe trasee.

"Probabil că au coborât în căutare de mâncare. Îi sfătuim pe turişti să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu lase resturi de mâncare în zonele vizitate. Totodată, îi rugăm să nu se apropie de urşi, din dorinţa de a-i fotografia sau filma. Sunt animale sălbatice, cu reacţii imprevizibile, mai ales că este vorba şi de o ursoaică cu doi pui", a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul general al Direcţiei de Administrare Monumente şi Promovare Turistică Hunedoara, Radu Barb.El a menţionat că ursoaica şi cei doi pui au fost observaţi, chiar în incinta sitului Sarmizegetusa Regia, de către paznicul monumentului istoric, în general, noaptea spre dimineaţă, apreciindu-se că animalul nu este obişnuit cu prezenţa oamenilor.

Celălalt urs, de mari dimensiuni, a fost văzut de turişti şi de personalul din administraţia sitului pe drumul care urcă de la Costeşti spre cetatea Costeşti-Cetăţuia.

Autorităţile judeţene, în administrarea cărora se află cetăţile dacice, au informat despre aceste aspecte Direcţia Silvică Hunedoara, solicitând luarea măsurilor legale pentru a preveni orice incidente cu posibile consecinţe pentru oameni.

Este pentru prima oară când urşii sunt semnalaţi că au ajuns până în preajma celor două cetăţi dacice. În cazul în care se întâlnesc cu aceste animale, turiştii sunt sfătuiţi să încerce să se îndepărteze şi să anunţe autorităţile la numărul de urgenţă 112. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Analist rus: „Timpul lucrează împotriva Rusiei” / Soldații ruși au căzut într-o capcană la Severodonețk

2 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

3 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

4 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”

5 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!