Hunedoara: Percheziții pentru prinderea unui braconier care a tras asupra unui polițist

Hunedoara: Percheziții pentru prinderea unui braconier care a tras asupra unui polițist

Peste 35 de polițiști din județele Hunedoara, Alba și Timiș au efectuat luni nouă percheziții la domiciliile unor suspecți într-un dosar penal pentru ultraj care a fost deschis după ce un braconier a tras asupra unui polițist aflat în misiune, a informat IPJ Hunedoara.

"Perchezițiile au avut loc pe raza localităților Dobra, Bătrâna, Lăpugiu de Jos, Crivina, Făget și Temerești, iar în urma acestora polițiștii au descoperit și ridicat mai multe arme și muniții deținute legal și păstrate în condiții necorespunzătoare", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

În timpul perchezițiilor s-au descoperit o pușcă de tir cu aer comprimat, o armă de vânătoare confecționată artizanal și un pistol de tir cu aer comprimat care erau deținute ilegal de către persoanele la care au fost găsite. Alte cinci arme de vânătoare și muniția aferentă erau deținute legal, însă păstrate cu încălcarea normelor legale în domeniu.

De asemenea, polițiștii au descoperit trei trofee de cerb, carne de vânat și instrumente de confecționare artizanală a cartușelor folosite în activități de braconaj.

În urma perchezițiilor, la sediul Poliției Deva au fost aduse luni 12 persoane, care vor fi audiate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în vederea soluționării dosarului penal menționat.

Un polițist din cadrul IPJ Hunedoara a fost împușcat în picior, în noaptea de 2 august, în timp ce se afla într-o misiune pentru prevenirea braconajului alături de alți doi colegi.

"Misiunea respectivă viza aspecte de braconaj. La momentul în care cel care bracona a fost somat, s-a întors și a tras în direcția polițistului, acesta fiind rănit ușor la picior. (...) Polițistul și-a declinat calitatea și a somat: Stai! Poliția!", a declarat, la acea vreme, șeful IPJ Hunedoara, comisarul-șef Liviu Dumitru.

Incidentul a avut loc pe raza localității hunedorene Tisa.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?