Hunedoara: Peste o mie de oameni protestează la Deva

Hunedoara: Peste o mie de oameni protestează la Deva

Peste o mie de oameni participă sâmbătă seara, la Deva, la un marș de protest prin care solicită abrogarea ordonanței de urgență prin care se modifică codurile penale și a proiectului de lege privind grațierea. Protestatarii s-au adunat în Piața Victoriei și după o oră și jumătate au plecat în marș pe principalele străzi ale orașului. În față sunt mai mulți oameni cu drapele, pancarte și o cruce din lemn pe care este scris că democrația a murit pe 31 ianuarie 2017.

*LIVE UPDATE Protest București: Manifestanții, în număr de 40.000, încep să se strângă din nou în fața Guvernului (FOTO/VIDEO)

Cei prezenți la protest cer politicienilor de la guvernare să retragă actele normative contestate referitoare la Justiție.

"Tare aș vrea să se retragă ordonanța acum, ca marșul nostru să fie chiar ca o plimbare de seară. (...) Ceea ce fac politicienii acum este o luptă a românului contra românului. Auzim, vedem, sunt oameni care stau la discuții și, la un moment dat, nu se mai pot înțelege. Politica de acum din România este una de învrăjbire: nu se mai înțelege frate cu frate, copii cu părinți. Este un haos creat de către politicieni pentru a dezbina", a declarat unul dintre protestatari.

Proteste au mai fost anunțate sâmbătă seara și în alte orașe ale județului Hunedoara, printre care Hunedoara, Orăștie, Brad și Valea Jiului.

AGERPRES / (A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 „Dragă Marian, ai 3 ani de școală” / Replica medicului Vasi Rădulescu după ce a fost atacat de Godină

4 O dare în gât profi...

5 ULTIMA ORĂ Rusia a început să-și evacueze ambasada de la Kiev și personalul diplomatic din alte orașe ale Ucra…