Hunedoara: Pompieri din mai multe judeţe intervin în Valea Jiului pentru limitarea efectelor inundaţiilor

Hunedoara: Pompieri din mai multe judeţe intervin în Valea Jiului pentru limitarea efectelor inundaţiilor

Un număr de 75 de pompieri militari, cu 20 de mijloace tehnice, au fost mobilizaţi şi intervin pentru evacuarea persoanelor aflate în pericol şi pentru limitarea efectelor negative ale inundaţiilor care au avut loc vineri dimineaţa în zona Valea de Brazi-Câmpu lui Neag, din Valea Jiului, după revărsarea apelor râului Jiul de Vest, efectivele fiind suplimentate cu echipaje ce însumează zeci de jandarmi, poliţişti şi salvamontişti.

"Pompieri militari, jandarmi, salvamontişti din întreg judeţul Hunedoara, precum şi din judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Sibiu intervin cu 34 de motopompe pentru evacuarea persoanelor din zonele afectate, cât şi pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a făcut demersurile necesare pentru trimiterea în zonă a trei elicoptere pentru misiuni de recunoaştere în teren şi salvare-evacuare", a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

În zona afectată se transmit frecvent mesaje RO-ALERT şi au fost pornite sistemele de avertizare acustică a populaţiei.

"Rugăm oamenii aflaţi în zonele afectate de viituri să evite pericolele, să nu tranziteze drumurile sau podurile aflate în calea torenţilor, să se refugieze, la nevoie, la nivelurile superioare ale locuinţei, dacă este inundată gospodăria, şi să respecte recomandările şi solicitările autorităţilor", a transmis ISU Hunedoara.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităţilor şi autorităţilor locale, IGSU a dispus suplimentarea personalului şi a tehnicii de intervenţie în judeţul Hunedoara.

Măsura a fost stabilită în contextul valabilităţii, în această zonă, a avertizării hidrologice Cod Roşu de inundaţii pe râul Jiu.

"Un număr de 14 motopompe de mică şi mare capacitate, respectiv două bărci pneumatice sunt mobilizate din judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Sibiu, zone în care nu se înregistrează situaţii de urgenţă grave cauzate de vremea nefavorabilă", se arată într-un comunicat al IGSU, remis AGERPRES.

Totodată, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, în zonă sunt pregătite să intervină trei elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie. Elicopterele sunt dotate cu troliu şi nacelă, dispozitive care permit evacuarea sau recuperarea persoanelor aflate în dificultate din cauza apelor.

Întreaga zonă se află sub avertizare Cod Roşu de inundaţii până la ora 12,00.

Potrivit ISU Hunedoara, nivelul apelor este în retragere. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...