Hunedoara: Protest spontan în fața sediului CEH din Petroșani

Hunedoara: Protest spontan în fața sediului CEH din Petroșani

Câteva zeci de angajați de la Exploatarea Minieră Livezeni s-au adunat, vineri după amiază, în curtea sediului Complexului Energetic Hunedoara, din Petroșani, nemulțumiți de un proiect al administrației prin care se propune ca o parte din angajații TESA și cei indirect productivi ar urma să plece în șomaj tehnic. Grupul protestatarilor este format din mai mulți angajați TESA și o parte din schimbul doi de la Mina Livezeni.

Președintele Sindicatului ''Muntele'', Petre Nica, a declarat, pentru AGERPRES, că protestatarii nu sunt membri ai organizației pe care o reprezintă, dar a apreciat că mișcarea salariaților de la Mina Livezeni a fost generată de ''un zvon'' și de ''o proastă' gestionare a situației economice a CEH de către actuala conducere a companiei.

''Cam 30 de zile au bătut apa în piuă, iar acum vor să facă un program de trimitere în concediu de așteptare, fără să se consulte cu noi. Sindicatul 'Muntele', reprezentativ la nivelul CEH, nu a avut, până în acest moment, nicio consultare legată de acest subiect'', a punctat Nica.

O delegație a Sindicatului ''Muntele'' va intra vineri la negocieri cu administratorul special al CEH pentru a discuta propunerea conducerii societății referitoare la plecarea salariaților în șomaj tehnic.

Personalul TESA ar urma să rămână acasă, prin rotație, timp de 10 zile, iar angajații cu statutul de indirect productiv nu vor merge la serviciu timp de cinci zile, în urma unui grafic ce urmează să fie stabilit. Pentru perioada în care nu vor merge la muncă, angajații în cauză vor fi plătiți cu 75% din salariu.

CEH se află în procedură de insolvență.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

4 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e