Hunedoara: Protest spontan la Termocentrala Mintia; oamenii solicită plata salariilor

Hunedoara: Protest spontan la Termocentrala Mintia; oamenii solicită plata salariilor

Aproximativ 200 de angajaţi ai Termocentralei Mintia au declanşat, luni dimineaţa, un protest spontan, ei fiind nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit avansurile la salariul pe luna decembrie, conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) încercând să dezamorseze acest conflict prin discuţii cu oamenii.

Potrivit preşedintelui Sindicatului "Solidaritatea Hunedoara", Cristian Iştoc, la protest iau parte salariaţi din schimbul de noapte şi cei din tura de dimineaţă, membri ai ambelor sindicate de la termocentrală. Activitatea de producţie nu este afectată.

"Administratorul special al CEH, Cristian Roşu, a spus că restanţele salariale vor fi achitate în cursul zilei de luni sau marţi, cel mai târziu", a declarat liderul sindical.

După ce au discutat cu angajaţii în cantina termocentralei, reprezentanţii administraţiei au continuat negocierile cu cele două sindicate: Sindicatul "Solidaritatea Hunedoara" şi Sindicatul Liber Independent Electrocentrale (SLIED) Deva.

Sindicatul "Solidaritatea Hunedoara" a solicitat vineri, 3 ianuarie, intervenţia Guvernului în analiza situaţiei economice de la de la Termocentrala Mintia, conducerea organizaţiei sindicale atrăgând atenţia asupra lipsei unui stoc de cărbune pentru perioada de iarnă, ceea ce afectează producţia de energie electrică, dar şi plata drepturilor băneşti.

Sindicaliştii cer ca reprezentanţii guvernului să se deplaseze la termocentrala Mintia în perioada 6-10 ianuarie pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte continuarea activităţii la acest producător de energie electrică.

Pe de altă parte, situaţia termocentralei a fost analizată, sâmbătă, la sediul Prefecturii Hunedoara, prefectul Vasilică Potecă solicitând conducerii CEH să meargă şi să discute cu angajaţii societăţii.

Conform unui comunicat de presă al Prefecturii Hunedoara, emis după întâlnirea cu administraţia CEH, întârzierea salariilor a fost cauzată de lipsa banilor, motiv pentru care au fost efectuate plăţi doar pentru angajaţii din minerit, ceilalţi urmând să-şi primească drepturile în cursul acestei săptămâni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

3 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

4 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”