Hunedoara: Protest spontan la termocentrala Mintia

Hunedoara: Protest spontan la termocentrala Mintia

Peste 300 de angajați ai termocentralei Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au declanșat miercuri un nou protest spontan în curtea întreprinderii, nemulțumiți că nu cunosc strategia viitoare a companiei, a declarat, pentru AGERPRES, președintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, Mircea Crișovan. Acesta a explicat că oamenii cer explicații în privința unui proiect de organigramă a CEH prin care 350 de angajați de la termocentrala Mintia ar urma să fie disponibilizați, în condițiile în care 800 de salariați ai complexului ar îndeplini condițiile de pensionare.

'Am cerut să vină să discutăm (reprezentanții administrației CEH și ai Ministerului Energiei, n.r.) și să vedem cine a făcut propunerile acestea de disponibilizări. Nu ne ia nimeni în seamă. Le oferim soluții (administrației CEH, n.r.), dar nu le iau în seamă. Am cerut chiar să se micșoreze salariile la un plafon maxim de 3.500 de lei, dar nu vor', a afirmat liderul sindical.

Protestul energeticienilor se desfășoară în curtea termocentralei Mintia, aici fiind prezenți muncitori din schimbul de noapte, o parte dintre salariații care ar urma să intre în schimbul de după-amiază și alți angajați aflați în timpul liber.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...