Hunedoara: Termocentrala Mintia rămâne oprită; angajaţii ameninţă cu demisii în bloc

Hunedoara: Termocentrala Mintia rămâne oprită; angajaţii ameninţă cu demisii în bloc

Angajaţii termocentralei Mintia au refuzat să pornească, joi, instalaţiile de la un grup energetic, aşa cum era planificat, o parte dintre aceştia semnând tabele cu demisii în bloc.

Cele două sindicate din cadrul termocentralei au anunţat că nu sunt implicate în acest protest, el fiind asumat individual de către fiecare angajat.

La sediul termocentralei s-a deplasat conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH), în încercarea de a-i determina pe oameni să înceapă lucrul, însă aceştia au refuzat.

"Este o decizie a instanţei de judecată pe care trebuie să o respectăm", a declarat, pentru AGERPRES, administratorul special al CEH, Cristian Roşu, referindu-se la faptul că termocentrala ar fi trebuit pornită joi dimineaţa.

Tribunalul Hunedoara a decis marţi că protestul salariaţilor de la termocentrala Mintia este unul ilegal, motiv pentru care liderii celor două sindicate de la această unitate au solicitat colegilor lor să reia lucrul.

Hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Termocentrala Mintia a fost oprită pe data de 6 septembrie, deoarece nu mai avea cărbune în depozite, după care luni, 7 septembrie, angajaţii unităţii au declanşat un conflict spontan.

Salariaţii termocentralei Mintia au solicitat plata unor drepturi băneşti neachitate de şase luni, între care se numără tichetele de masă, deconturile de navetă şi ajutoarele de căldură. Valoarea cumulată a acestora este cuprinsă între 3.500 şi 5.500 de lei pentru un angajat.

Termocentrala Mintia numără circa 700 de angajaţi şi face parte din Complexul Energetic Hunedoara, societate aflată în insolvenţă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...