Hurezeanu, despre o eventuală suspendare a preşedintelui: Modificări ce ar duce la fragilizarea stabilităţii politice vor avea efecte

Hurezeanu, despre o eventuală suspendare a preşedintelui: Modificări ce ar duce la fragilizarea stabilităţii politice vor avea efecte

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, apreciază că o eventuală suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis ar însemna o modificare severă care ar duce la fragilizarea stabilităţii politice în România, ceea ce ar avea efecte.

"Nu mă amestec în afacerile politice interne, decât ale Germaniei cât sunt ambasador acolo, în sensul că mă informez în legătură cu întâmplările de acolo, dar modificări severe care ar duce la fragilizarea stabilităţii politice în România au şi vor avea efecte nu numai în Germania, în primul rând în România", a declarat, vineri, Emil Hurezeanu, întrebat dacă o eventuală suspendare a şefului statului ar afecta relaţiile dintre România şi Germania.

Ambasadorul a precizat însă că "nu este îngrijorat în legătură cu România".

Emil Hurezeanu a primit vineri titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, ca răsplată pentru contribuţia sa "la promovarea şi dezvoltarea domeniului filologiei, ca scriitor, publicist sau jurnalist", a arătat rectorul Ghiţă Bârsan.

Născut la Sibiu, Hurezeanu este şi cetăţean de onoare al municipiului. AGERPRES/(A - autor: Isabela Paulescu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…