Hurezeanu, despre o eventuală suspendare a preşedintelui: Modificări ce ar duce la fragilizarea stabilităţii politice vor avea efecte

Hurezeanu, despre o eventuală suspendare a preşedintelui: Modificări ce ar duce la fragilizarea stabilităţii politice vor avea efecte

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, apreciază că o eventuală suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis ar însemna o modificare severă care ar duce la fragilizarea stabilităţii politice în România, ceea ce ar avea efecte.

"Nu mă amestec în afacerile politice interne, decât ale Germaniei cât sunt ambasador acolo, în sensul că mă informez în legătură cu întâmplările de acolo, dar modificări severe care ar duce la fragilizarea stabilităţii politice în România au şi vor avea efecte nu numai în Germania, în primul rând în România", a declarat, vineri, Emil Hurezeanu, întrebat dacă o eventuală suspendare a şefului statului ar afecta relaţiile dintre România şi Germania.

Ambasadorul a precizat însă că "nu este îngrijorat în legătură cu România".

Emil Hurezeanu a primit vineri titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, ca răsplată pentru contribuţia sa "la promovarea şi dezvoltarea domeniului filologiei, ca scriitor, publicist sau jurnalist", a arătat rectorul Ghiţă Bârsan.

Născut la Sibiu, Hurezeanu este şi cetăţean de onoare al municipiului. AGERPRES/(A - autor: Isabela Paulescu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Foarte interesante amănunte...

4 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

5 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban