I-a lăsat ciolanul cu mai mult os, fără carne?/Tensiuni între viceprimarul USR PLUS din București și Nicușor Dan, acuzat că nu vrea să îi delege atribuțiile stabilite prin protocolul electoral

I-a lăsat ciolanul cu mai mult os, fără carne?/Tensiuni între viceprimarul USR PLUS din București și Nicușor Dan, acuzat că nu vrea să îi delege atribuțiile stabilite prin protocolul electoral

Viceprimarul USR PLUS din București, Horia Tomescu, a cerut vineri dimineață colegilor de alianță convocarea Birourilor Municipale reunite ale USR PLUS din cauza neînțelegerilor cu primarul Nicușor Dan pe tema atribuțiilor. Mai precis, Tomescu susține într-un mesaj transmis colegilor că Nicușor Dan nu vrea să îi delege atribuțiile stabilite prin protocolul electoral semnat între PNL, USR PLUS și actualul primar. E vorba despre acordarea dreptului de semnătură și a calității de ordonator principal de credite pentru domeniile stabilite prin protocol: sănătate, educație și activitățile legate de calitatea vieții.

Silvia Dinică, vicepreședintele USR București, a confirmat pentru G4Media.ro cererea de convocare din partea lui Horia Tomescu pe tema nemulțumirilor legate de delegarea atribuțiilor.

Potrivit surselor G4Media.ro, Horia Tomescu le-a transmis colegilor că Nicușor Dan i-ar fi reproșat faptul că Alianța USR PLUS nu a contribuit cu fonduri la campania electorală pentru primăria generală.

Tot astăzi, primarul general Nicușor Dan a semnat un document prin care i se delegă acestuia ”coordonarea următoarelor direcții, administrații și activități”, potrivit unui document consultat de G4Media.ro:

a) Directia Patrimoniu, in ceea ce priveste gestionarea spatiilor cu activitate medicala
b) Directia de Mediu
c) Serviciul Invatamant Turism, in ceea ce priveste partea de invatamant
d) Directia Spatiu Locativ si cu alta Destinatie
e) Centrul de Proiecte Educationale si Sportive PROEDUS
f) Clubul Sportiv Municipal Bucuresti
g) Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti
h) Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti
i) Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti
j) Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti
k) Administratia Lacuri Parcuri si Agrement, in ceea ce priveste partea de ingrijire a vegetatiei
l) Centrul de Protectia Plantelor Bucuresti.

În plus, viceprimarul Horia Tomescu i-ar fi reproșat lui Nicușor Dan numirea unor liberali în funcții de conducere, ca răsplată pentru susținerea în campania electorală. E vorba despre Liliana Fedorca – ca șefă a Direcției de Educație, Victor Picu – șef la Direcția de Arhitectură Peisagistică, Marian Dinu – director la Centrul Palatele Brâncovenești, Dan Croitoru – șef la Administrația Cimitirelor și Cornel Pieptea – în conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București Ilfov.

Contactat de G4Media.ro, Horia Tomescu a refuzat să comenteze pe această temă, spunând că ”este vorba despre probleme pe care le consider interne”.

Horia Tomescu, consilier general, a devenit viceprimar al Capitalei după ce Vlad Voiculescu, președintele PLUS București, a renunțat la funcție în favoarea postului de ministru al Sănătății.

PNL, USR PLUS și Nicușor Dan au semnat în luna august 2020 un protocol de colaborare la Primăria Municipiului București, care prevedea că viceprimarul din partea USR PLUS va gestiona trei mari domenii: sănătatea (rețeaua de spitale), educația și calitatea vieții (mediu, centre pentru vârstnici, centre pentru copii, sport si agrement).

Nicușor Dan nu a putut fi contactat până la publicarea articolului. Vom actualiza articolul cu poziția primarului general când vom avea un punct de vedere din partea acestuia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…