Iahtul moștenitoarei Walmart a fost vandalizat de activiști de mediu: „Tu consumi, alții suferă“ VIDEO

Iahtul moștenitoarei Walmart a fost vandalizat de activiști de mediu: „Tu consumi, alții suferă“ VIDEO

Activiștii de mediu spanioli au vopsit cu spray un iaht ancorat în Ibiza despre care se crede că ar aparține miliardarului Walmart, scrie CNN.

Duminică, activiștii de la grupul de mediu Futuro Vegetal au postat un videoclip în care apar în fața superyachtului numit Kaos, ținând un banner pe care scrie: „Tu consumi, alții suferă“. Activiștii au stropit apoi nava cu vopsea roșie și neagră.

„Cei mai bogați 1% din populația lumii poluează mai mult decât cei mai săraci 50%", „Ei ne condamnă la un viitor de durere, mizerie și pustietate“, au spus activiștii în videoclip.

Potrivit mai multor site-uri de știri din industria navală, iahtul aparține lui Nancy Walton Laurie, moștenitoarea miliardară a Walmart. CNN a contactat-o pe Laurie pentru un comentariu, dar nu a primit încă un răspuns.

Cei doi protestatari au fost reținuți de Garda Civilă spaniolă duminică dimineață.

Wal-Mart este cea mai mare companie din domeniul comerțului cu amănuntul la nivel mondial și cea mai mare companie din lume, după cifra de afaceri, conform listei Forbes Global 2000, în anul 2008.

Aceasta urmează unui act similar petrecut vineri, când grupul a vopsit cu spray un avion privat pe aeroportul din Ibiza, ceea ce a dus la închiderea pistei pentru câteva ore, a precizat Futuro Vegetal.

Grupul pentru climă Extinction Rebellion (XR) s-a angajat, de asemenea, să îi vizeze pe cei 1%, spunând că vor să arate clar că "bogații și activitățile lor de agrement care risipesc resurse esențiale sunt un lux pe care nu ni-l putem permite".

La începutul acestei luni, activiștii XR din Spania au astupat găurile de pe 10 terenuri de golf din întreaga țară pentru a protesta față de utilizarea apei de către terenurile de golf în timpul uneia dintre cele mai grave secete înregistrate în Spania.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene