Ialomiţa: Primarul din Grindu, arest la domiciliu pentru trafic de influenţă

Ialomiţa: Primarul din Grindu, arest la domiciliu pentru trafic de influenţă

Primarul din Grindu, o comună din Ialomiţa, este acuzat de procurori de trafic de influenţă, în formă continuată, edilul fiind reţinut pentru 24 de ore şi ulterior arestat la domiciliu, potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES, de DNA.

Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie a DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului comunei Grindu, Costel Vieriu, judeţul Ialomiţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

"În cursul anului 2017, inculpatul Vieriu Costel, în calitatea menţionată mai sus, a pretins unui om de afaceri (martor în cauză) să-i remită un comision de 10% din valoarea facturilor ce urmau a fi emise în baza unui contract pe care societatea martorului intenţiona să-l încheie cu primăria comunei Grindu, judeţ Ialomiţa. După ce s-a asigurat că firma respectivă a câştigat contractul, inculpatul Vieriu Costel a primit, în două tranşe, de la omul de afaceri suma de 41.000 lei (reprezentând contravaloarea comisionului menţionat anterior)", susţin procurorii.

Potrivit DNA, într-un context asemănător şi pentru acelaşi motiv, edilul ar fi cerut de la aceeaşi persoană un comision de 15% şi a primit, la data de 29 noiembrie, suma de 30.000 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În 30 noiembrie, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu. Instanţa a admis propunerea de arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, se mai arată în comunicatul DNA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front