Ianis Hagi, ratare monumentală în Spania: Verdictul jurnaliștilor crește presiunea asupra românului VIDEO

Ianis Hagi, ratare monumentală în Spania: Verdictul jurnaliștilor crește presiunea asupra românului VIDEO

Ianis Hagi s-a transferat la Alaves, în prima ligă spaniolă, la finalul lunii august, ajungând în La Liga sub forma de împrumut de la Rangers. Această mutare a rezolvat cea mai arzătoare problemă a mijlocașului de 24 de ani: lipsa meciurilor în picioare. Pentru că, la Rangers, Ianis Hagi se „lipise“ de banca de rezerve, după accidentarea care l-a ținut un an pe tușă.

Ianis Hagi, titular, dar fără gol la Alaves, deocamdată

După o lună la Alaves, Ianis are deja 219 minute pe teren, în cinci partide oficiale. De trei ori a prins primul „11“ și de două ori a intrat pe parcursul meciurilor. Problema e că, de fiecare dată când a fost titular, adică în ultimele trei partide disputate de Alaves, românul a și fost schimbat după pauză. Ceea ce arată că nu poate duce un meci întreg din punct de vedere fizic. Sau, mai există o explicație: n-ar fi jucat suficient de bine, astfel încât să fie păstrat pe teren până la final.

Cert e că, duminică, Ianis Hagi a fost în prim-plan din motive nedorite în Alaves – Osasuna (0-2). Pentru că a avut o ratare monumentală, în a doua repriză. Singur cu portarul advers, decarul gazdelor l-a luat la țintă pe Sergio Herrera. Trebuie precizat însă că și goalkeeper-rul oaspeților a avut noroc, dar și inspirație, intervenția sa salvatoare împiedicându-l pe Ianis să marcheze, în premieră, în Spania.

VEZI MAREA RATARE A LUI IANIS HAGI

După această ratare a lui Hagi, la 1-0 pentru Osasuna, românul a fost schimbat, în minutul 55, alături de alți doi coechipieri. Degeaba însă! Osasuna a dat și golul de 2-0, în minutul 90, iar situația celor de la Alaves se înrăutățește în clasament. Concret, echipa are o o victorie, un egal și trei înfrângeri în ultimele cinci etape. Și ocupă locul 16 din 20, cu 7 puncte după opt runde. În acest moment, distanța față de locul 18, primul care retrogradează, e de doar 2 puncte.

Revenind la Ianis Hagi, acesta a fost criticat pentru ratarea sa din meciul cu Osasuna. Potrivit gsp.ro , publicația AS l-a cam scos vinovat pentru rezultat, amintind de faza din repriza secundă: „Ianis are calitate, a executat foarte bine loviturile libere cu ambele picioare, a verticalizat și a executat bine cornerele și loviturile libere. Dar, de îndată ce a început repriza secundă, a irosit o ocazie clară și a ajuns să-și condamne echipa”.

2

stele a primit Ianis Hagi în Marca și în Mundo Deportivo, calificativ care înseamnă satisfăcător.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat