Iar tremură chiloții pe unii/Fugarul Rizea, eliberat de autorităţile din Republica Moldova

Iar tremură chiloții pe unii/Fugarul Rizea, eliberat de autorităţile din Republica Moldova

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare în România, a fost eliberat din arest duminică, 2 mai, după ce a expirat termenul în care un cetăţean străin reţinut poate fi extrădat.

Odată ce a fost eliberat, Cristian Rizea a făcut mai multe declaraţii pentru Realitatea PLUS , unde a menţionat că ex-preşedintele Igor Dodon şi oligarhul fugar Vlad Plahotniuc pregătesc răpirea sa, după ce celor doi nu le-a reuşit planul privind extrădarea fostului deputat.
„Cei care stau în spatele arestării mele sunt Igor Dodon şi Plahotniuc. Avocaţii mei sunt prezenţi aici, au venit şi alte televiziuni din Republica Moldova pentru că sunt interesaţi de abuzurile care se întâmplă în cazul meu. Eu sper că totul să fie bine, în sensul că sper că justiţia până la urmă să fie resetată aici în Republica Moldova, să nu mai existe acest sistem mafiot condus de Dodon şi Plahotniuc. E un moment istoric. Pe 11 iulie (alegeri parlamentare anticipate în Moldova) sper că majoritatea cetăţenilor din Republica Moldova să fie alături de Maia Sandu şi să voteze un parcurs european”, a spus Cristian Rizea.
„Zilele trecute, anumiţi prieteni din serviciile secrete de la Bucureşti au reuşit să mă informeze că Vlad Pahoniuc Şi Igor Dodon, nemulţumiţi că nu au reuşit extradarea mea, sunt foarte nemulţumiţi, au hotărât răpirea mea, pe modelul a ceea ce s-a întâmplat cu un judecător din Ucraina aici în Chişînău. La ora această preşedintele Republicii Moldova cunoaşte acest lucru că se pune la care răpirea mea şi ducerea mea în România", a explicat Cristian Rizea în direct la Realitatea PLUS .
Rizea susţine că „Spovedania” sa „va face victime la alegerile din 11 iulie.”
„Eu sper că oamenii că Igor Dodon sau Plahotniuc prin interpuşi să nu mai ajungă niciodată în Parlament. (...) Igor Dodon care acum 2 ani de zile negocia federalizarea Republicii Moldova...e o ruşine pe obrazul Republicii Moldova, voia să vândă ţară, acest om ar vinde pe oricine, şi-ar vinde şi mama pentru suma corectă. Veţi vedea ce documente vor apărea. Venim cu probe şi dovezi”, a mai spus Rizea.
Cristian Rizea a fost reţinut în Republica Moldova pe 3 noiembrie 2020, la scurt timp după ce preşedintele Igor Dodon i-a anulat cetăţenia moldovenească. Ulterior, el a fost arestat pentru 18 zile, iar Chişinăul a anunţat că fostul deputat va fi extrădat în România.
„Acesta se află în căutare internaţională pe canalele Interpol cu scop de arest şi extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani şi 8 luni pentru infracţiunea de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, conform senţinţei definitive emisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României”, se spunea atunci într-un comunicat de presă al Poliţiei din R. Moldova.
Cristian Rizea riscă închisoare şi în Republica Moldova, după ce procurorii moldoveni au stabilit că fostul deputat român a comis ilegalităţi de natură penală atunci când a obţinut cetăţenia moldovenească. Mai exact, Rizea a făcut declaraţii false în procesul de dobândire a cetăţeniei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”