Iarnă teribilă în SUA. Tornade, inundații și 9.000 de zboruri întârziate VIDEO

Iarnă teribilă în SUA. Tornade, inundații și 9.000 de zboruri întârziate VIDEO

O furtună puternică a generat tornade în sudul SUA și a adus ninsori abundente și alte fenomene meteo extreme în SUA și în unele părți ale Canadei.

Furtuna a rănit mai multe persoane în Texas și a avariat clădiri. Aproximativ 9.000 de zboruri americane au fost întârziate luni și marți, în timp ce furtuna s-a abătut asupra țării, potrivit FlightAware.com. De asemenea, vremea a închis drumurile în unele state din vestul țării, care se așteaptă la 60 cm de zăpadă.

Cea mai gravă parte a vremii a început luni seară și ar urma să continue până miercuri, lovind centrul și nordul High Plains, o regiune a SUA care include estul statului Montana, Wyoming, Dakota de Sud și Nebraska, spun meteorologii americani.

În aceste state sunt așteptate rafale de vânt de peste 64 km/h (40 mile pe oră) și ninsori abundente.

Iarna în SUA. FOTO Twitter

Mai mult de 20 de milioane de persoane se aflau marți sub incidența unor avertizări de vreme severă în SUA.

Avertizări de viscol din partea Serviciului Național de Meteorologie erau, de asemenea, în vigoare pentru toate aceste state, precum și pentru Colorado. Acestea sunt declanșate de vânturi de cel puțin 35 km/h însoțite de ninsori abundente.

Se așteaptă ca unele părți ale regiunii să primească între unu și doi centimetri de zăpadă pe oră.

Furtuna s-a extins și în Canada, zăpada abundentă și vânturile puternice afectând marți și miercuri regiunea sudică a țării, Prairie, inclusiv provinciile Saskatchewan și Manitoba.

Între timp, partea inferioară a Văii Mississippi se confruntă cu posibilitatea unor furtuni puternice, grindină și inundații fulgerătoare, potrivit Serviciului Național de Meteorologie.

Texas, în sud, a fost afectat de o serie de furtuni care au generat mai multe tornade în partea de nord a statului, inclusiv una în comitatul Wise, în apropiere de Dallas, care a avariat case și afaceri, potrivit autorităților locale.

Cel puțin șapte persoane din Texas au fost rănite de vremea severă, potrivit oficialilor guvernamentali locali.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”