Iaşi: Anchetă internă la Maternitatea ''Cuza Vodă'', după ce o pacientă a fost trimisă la un alt spital

Iaşi: Anchetă internă la Maternitatea ''Cuza Vodă'', după ce o pacientă a fost trimisă la un alt spital

Conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi a declanşat o anchetă internă, după ce o femeie de 31 de ani a reclamat că ar fi născut prematur un făt care nu a reuşit să supravieţuiască deoarece a fost trimisă la o altă unitate medicală care era de gardă la momentul respectiv, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Elena Doamna''.

"Este o pacientă care, în cursul zilei de sâmbătă dimineaţa, s-a prezentat la noi, la maternitate, cu dureri. Este vorba de o sarcină de 21 de săptămâni, cu un făt estimat la 300 de grame. Pacienta a stat acasă cu membrane rupte aproximativ trei zile. A solicitat consult din partea medicului curant, care era plecat în concediu. A fost evaluată de echipa de gardă. Evaluarea s-a făcut, conform protocolului, în consult clinic, consult general, monitorizare ecografică, monitorizarea parametrilor vitali, totul fiind în limite normale. Pacienta a venit la noi la spital cu taxiul, dacă era o urgenţă ar fi solicitat salvarea. În urma evaluării clinice, s-a constatat că nu este o urgenţă, recomandarea fiind să meargă la spitalul de gardă", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, Anca Bivoleanu.

Ana-Maria Ionescu, în vârstă de 31 de ani, susţine că, pe 26 iunie, a făcut morfologia fetală pentru trimestrul II, medicul dându-i asigurări că sarcina evoluează bine. Pe 30 iunie, i s-a făcut rău, motiv pentru care a decis să meargă la spital să vadă dacă totul este în regulă. În dimineaţa zilei de 1 iulie, s-a prezentat la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă, la medicul Irina Antoniu, care i-a supravegheat sarcina, însă aceasta se afla în concediu. Gravida a fost redirecţionată spre Maternitatea Elena Doamna, întrucât această unitate medicală era de gardă în ziua respectivă.

Femeia, care era gravidă în 21 de săptămâni, susţine că a fost trimisă pe jos până la cealaltă unitate medicală, deşi avea sângerări.

Cei de la Maternitatea Elena Doamna susţin că, la scurt timp după ce a ajuns la spital, femeia a născut un făt de 350 de grame, care nu prezenta semne de viaţă, cazul fiind considerat un avort în evoluţie. AGERPRES/(A-autor: Daniela Malache, editor: Diana Dumitru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...