Iaşi: Anchete după decesul unei fetiţe nevăzătoare care a căzut pe scările liceului unde învăţa

Iaşi: Anchete după decesul unei fetiţe nevăzătoare care a căzut pe scările liceului unde învăţa

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) au demarat anchete după ce o fetiţă în vârstă de 8 ani a decedat la Spitalul de Neurochirurgie, unde a fost internată după ce a căzut pe scările Liceului special "Moldova" din Târgu Frumos.

Fata era nevăzătoare şi a căzut în cursul zilei de duminică de la etajul doi la etajul unu al instiţiei de învăţământ. În timpul căderii, fata a suferit mai multe lovituri grave, unele în zona capului. Ea a fost consultată de personalul medical din şcoală şi apoi a fost dusă la Spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria" din Iaşi, după care a fost transferată la Spitalul de Neurochirurgie, unde a fost operată în timpul nopţii, însă a decedat în cursul dimineţii.

"Prezenta leziuni toraco-abdominale, dar mai ales leziuni cranio-cerebrale foarte importante. S-au efectuat examinările necesare pentru a se stabili diagnosticul, s-a intervenit operator pentru ameliorarea leziunilor neurochirurgicale şi, în acelaşi timp, pentru a se monta un aparat de diagnostic care să permită urmărirea în continuare evoluţia pacientului. Din păcate, eforturile efectuate nu s-au soldat cu rezultate pozitive. După câteva ore, copilul a decedat", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie, Florin Grămadă.

Reprezentanţii IPJ Iaşi au demarat o anchetă, în acest caz fiind întocmit un dosar de ucidere din culpă.

"Astăzi (luni - n.r.) am fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră în vârstă de 8 ani a decedat la o unitate medicală din municipiul Iaşi. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. A fost dispusă efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Ioana Bîlea.

De asemenea, şi reprezentanţii ISJ fac cercetări în acest caz.

"Sunt iniţiate două comisii de verificare. Una este orientată asupra verificării pedagogului care răspundea de fetiţă în intervalul de timp în care s-a produs accidentul. A doua este orientată asupra activităţii directorului. Este o comisie de disciplină, iar cercetarea este în desfăşurare", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Luciana Antoci. AGERPRES / (A - autor: Daniela Malache, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...