Iaşi: Bărbat internat la Spitalul de Boli Infecţioase, diagnosticat cu malarie

Iaşi: Bărbat internat la Spitalul de Boli Infecţioase, diagnosticat cu malarie

Un bărbat în vârstă de 59 de ani din municipiul Iaşi a fost adus în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase ''Sf. Parascheva'', unde a fost diagnosticat cu malarie, la câteva săptămâni după ce s-a întors din Africa.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, doctorul Florin Roşu, a declarat că bărbatul a fost stabilizat şi supus unui tratament specific.

"La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi s-a prezentat un pacient în vârstă de 59 de ani, din Iaşi, cu antecedente de călătorii în Africa, atât în anul 2019 cât şi în anul 2021. De aproximativ două săptămâni avea febră, frisoane, dureri musculare, astenie şi oboseală accentuată. Ţinând cont de călătoriile sale, a fost suspectat de malarie, aceasta fiind confirmată prin examenele de laborator. În momentul de faţă pacientul este stabil hemodinamic, din punct de vedere respirator. El este monitorizat în permanenţă şi s-a iniţiat tratamentul specific malariei", a declarat Florin Roşu. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: George Onea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale