Iași: Deținut găsit mort în celulă

Iași: Deținut găsit mort în celulă

Un deținut din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași a murit în celula în care era încarcerat, din cauze necunoscute deocamdată, a informat luni Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași.

Potrivit sursei citate, bărbatul, în vârstă de 29 de ani, se afla de un an în custodia penintenciarului după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 25 ani de închisoare pentru omor calificat, clasificat în regim de maximă siguranță.

"Colegul de cameră a simțit că deținutul nu mai respiră corect și a anunțat gardianul și echipa medicală. Totodată, s-a sunat la serviciul 112. Echipajul SMURD sosit la sediul unității a continuat manevrele de resuscitare inițiate de către asistentul medical din cadrul penitenciarului, însă fără rezultat, diagnosticul prezumtiv al decesului fiind de stop cardio-respirator, urmând ca după efectuarea necropsiei să se stabilească cu exactitate cauzele decesului", a declarat Gabriela Topoliceanu.

Potrivit sursei citate, după declararea decesului, conducerea penitenciarului a luat măsurile legale care se impun în aceste situații, fiind informată familia persoanei decedate, precum și Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Județean de Poliție Iași și Administrația Națională a Penitenciarelor.

AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu