Iași: Directoarea Palatului Copiilor spune că sunt incertitudini în lista copiilor din autocarul răsturnat în Brașov

Iași: Directoarea Palatului Copiilor spune că sunt incertitudini în lista copiilor din autocarul răsturnat în Brașov

Claudia Ciobanu, directoarea Palatului Copiilor din Iași, susține că în autocarul care a plecat din Iași spre Arad se aflau 25 copii, doi profesori însoțitori și doi șoferi.

* Brașov: Accident rutier soldat cu patru persoane decedate și altele în stare gravă

"Am înțeles că azi dimineață, în momentul în care s-a plecat, am din două surse informațiile pe care le am, se aflau loc pe loc. Deci 28 plus 1. Întâmplător cunosc un copil din grup. Mi-a spus că fiecare a stat pe locul lui", a declarat jurnaliștilor directoarea Palatului Copiilor din Iași, Claudia Ciobanu.

Declarațiile survin după ce reprezentanții Inspectoratului Școlar Iași anunțau că în autovehiculul implicat în accidentul din județul Brașov se aflau 31 de elevi și doi profesori însoțitori.

Ulterior, Claudia Ciobanu a declarat că există incertitudini și neconcordanțe în lista profesorului care a organizat plecarea elevilor la festivalul folcloric de la Arad.

"Am un tabel în care am și câteva incertitudini. Copiii sunt din două locuri. Un ansamblu este alcătuit din coregrafi, din copii de la dansuri și copii de la orchestră. Un copil care este în stare bună mi-a confirmat prezența colegilor lui. Lista oficială pe care mi-a predat-o domnul profesor nu se potrivește întru totul cu ceea ce s-a deplasat în teren. Acesta este și motivul ambiguității. Copiii sunt înlocuiți atunci când nu mai pot merge. (...) Ceea ce am primit de la profesorul organizator nu se verifică cu ceea ce era în teren. A făcut, probabil, înlocuiri pe ultima sută de metri", a mai explicat directoarea Palatului Copiilor.

În ceea ce privește neconcordanța numărului de locuri din mijlocul de transport închiriat și cel al persoanelor care au plecat în călătorie, Claudia Ciobanu a spus că a aflat de acest aspect mai târziu.

"Nu am știut. Am aflat ulterior. Am mers pe încredere în relația cu domnul profesor care a primit invitația. Dumnealui a identificat rapid, în colaborare cu administratorul nostru, o firmă cu care să se deplaseze. S-au căutat două oferte. Asta a fost cea mai atrăgătoare, din punct de vedere financiar, s-au realizat documentele și au plecat în călătorie la ora 5,00", a explicat Claudia Ciobanu, directoarea Palatului Copiilor.

Potrivit sursei citate, solicitarea la firma de transport a fost făcută pentru 34 de locuri.

"Noi am solicitat și ei (transportatorul n.red.) s-au obligat să asigure. Este elementul pe care nici eu nu mi-l explic, pentru că ei au spus că vor pune la dispoziție o mașină în conformitate cu contractul pe care l-am semnat în comun acord", a mai spus directorul Palatului Copiilor.

Întrebată fiind de ce a fost nevoie de închirierea unui mijloc de transport deși Palatul Copiilor are propriul microbuz, directorul instituției a afirmat că în această perioadă "microbuzul nostru e necesar aici, în localitate".

Copiii, potrivit celor de la ISJ Iași, erau de la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă și Palatul Copiilor din Iași și se duceau la un festival la Arad, care se desfășoară în perioada 19-21 iunie.

Reamintim că un microbuz înmatriculat în județul Iași a fost implicat, vineri, într-un accident rutier pe DN 1 în zona localității Perșani. Autovehiculul a acroșat, în timp ce se deplasa în direcția Sibiu venind dinspre Brașov, un parapet de beton care separă sensurile de mers într-o curbă la dreapta, răsturnându-se pe celălalt sens de circulație.

Potrivit celor de la IPJ Brașov, în urma accidentului patru persoane au decedat, între care și șoferul, alte 21 fiind preluate de către echipajele de ambulanță și transportate la spital, iar trei persoane nu au necesitat internarea. Copiii aflați în microbuz aveau vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

Un număr de 12 copii au fost internați la Spitalul Clinic de Copii Brașov.

AGERPRES / (A — AS — autor: Daniela Malache, editor: Marius Frățilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

2 Ce arată cifrele celui mai nou sondaj pe București

3 VIDEO Imagini SF din Coreea de Sud...

4 Da, așa arată acum Radu Mazăre...

5 Foarte interesante amănunte...