Iaşi: Draga Olteanu Matei este conştientă şi comunică cu echipa medicală

Iaşi: Draga Olteanu Matei este conştientă şi comunică cu echipa medicală

Actriţa Draga Olteanu Matei este conştientă şi comunică cu echipa medicală de la ATI din cadrul Clinicii de Gastroenterologie şi Hepatologie a Spitalului "Sf. Spiridon", a declarat vineri seara coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

"Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ din cauza unei hemoragii digestive superioare. A fost evaluată în urgenţă, s-a făcut transfuzie de sânge. E vorba despre o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conştientă, comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice. Starea doamnei este stabilă după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI", a precizat Diana Cimpoeşu.

Aceasta şi-a exprimat totodată speranţa ca evoluţia stării de sănătate a marii artiste să fie una bună.

"Sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă. Doamna are şi altă patologie. Are afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni endocrine, care trebuie evaluate şi tratate în continuare", a spus dr. Cimpoeşu.

Ea a explicat că Draga Olteanu Matei a fost transferată de la Spitalul Piatra Neamţ întrucât această unitate este spital COVID, iar artista avea nevoie de efectuarea unei endoscopii, eventual endoscopie intervenţională, motiv pentru care se şi află în grija specialiştilor de la Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie, care are competenţa în tratarea acestei urgenţe majore. AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina