Iași: Echipe mixte au acționat toată noaptea pentru a scoate apa de pe străzi

Ieșenii au putut circula în condiții normale, vineri dimineața, după ce pe tot cursul nopții, echipele mixte ale Citadin, Salubris, Servicii Publice și Regiei de transport Public au acționat pe străzi pentru a înlătura apa, după ce joi seara o ploaie torențială, însoțită de grindină și furtună, a făcut să fie depășită capacitatea de preluare a sistemului de canalizare.

Potrivit unui comunicat remis presei de către Primăria Municipiului Iași, în urma ploii torențiale de joi seara, regiile, societățile și direcțiile aflate în subordinea municipalității au intervenit, cu prioritate, în zonele cele mai afectate de intemperii: zona Alexandru cel Bun — Dacia — Sarmisegetuza, Podul de Piatră — str. Ipsilanti, zona Păcurari — Toma Cozma, Splai Bahlui — mal stâng, bd. Nicolae Iorga — inclusiv pasajul Galata, pasajul capăt Păcurari.

La câteva ore de la declanșarea ploii torențiale, primarul interimar Mihai Chirica a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență de la nivelul municipalității.

La întâlnire au participat reprezentanții ApaVital S.A, E.On, ai ISU, Poliției Locale și a altor unități subordonate municipalității. Cu acest prilej, primarul interimar Mihai Chirica a declarat că este nemulțumit de modul cum au acționat reprezentanții firmei care gestionează rețeaua de apă și canalizare din Iași și E.On, cei care gestionează alimentarea cu energie electrică a pompelor de evacuare a apelor pluviale din diferite puncte ale orașului.

'Reprezentanții celor două companii trebuie să colaboreze mai bine și să își orienteze planurile de investiții și pentru rezolvarea acestor probleme care ne afectează pe noi toți', a declarat jurnaliștilor Mihai Chirica.

AGERPRES / (AS — autor: Daniela Malache, editor: Marius Frățilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Experți din Coreea de Sud și China avertizează: e o mare greșeală să nu purtăm mască

2 De citit / Ce are de făcut România ca să nu ajungă în situaţia Italiei. Sfaturile unui medic român din Verona af…

3 Adevăratul ucigaș de la Suceava

4 VIDEO Ministrul Sănătății: „În acel cort de triaj, la Timișoara, era o tânără italiancă, trata pacienți români…

5 Document incendiar / PSD le-a dat 570 de milioane de euro samsarilor de drepturi litigioase! Aproape toți sunt c…

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut