Iași: Jucătorii sirieni care au dispărut de la Campionatul Mondial de Șah se află la Viena, susține președintele Federației

Iași: Jucătorii sirieni care au dispărut de la Campionatul Mondial de Șah se află la Viena, susține președintele Federației

Familia de sirieni care nu s-a mai prezentat la o parte din rundele Campionatului Mondial de Șah pentru elevi se află la Viena, a precizat președintele Federației Române de Șah, Sorin Iacoban.

Întrebat ce știe despre familia de sirieni care nu s-a mai prezentat la Campionatul Mondial de Șah pentru elevi , Sorin Iacoban le-a declarat jurnaliștilor că "se află în excursie la Viena".

"Se face prea mult tam tam. Trebuie să lămurim care este situația. Familia respectivă are viză Schengen. Era vorba de doi adulți și treicopii, trei jucători cu coeficienți destul de buni, care au jucat cinci runde, iar ieri, la a șasea rundă, s-a constatat că nu au mai venit. Amsunat la hotel și am discutat cu autoritățile abilitate în acestdomeniu. Repet, au viză Schengen legalăpână pe 30 aprilie", a afirmat Sorin Iacoban.

El a menționat totodată că "este problema Federației Mondiale, lucrurile sunt discutate îninteriorul federației" despre cum vor fi sancționați cei trei copii sirieni care nu s-au mai prezentat la cea de-a șasea rundă a campionatului.

"Au părăsit ocompetiție la mijlocul desfășurării ei și este vorba despre o competițiemondială. E posibil să nu mai aibă dreptul să participe la competiții internaționale și europene. Acest lucru urmează a fi discutat", a spus Sorin Iacoban.

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, le-a declarat jurnaliștilor că sirienii "s-au manifestat ca niște oameni liberi" atunci când au decis să nu se mai prezinte la cea de-a șasea rundă a Campionatului Mondial de Șah.

"Am înțeles că au părăsit deja țara. Că or fi în Austria, că or fi directîn Damasc sau pe drumul dintre Viena și Damasc, asta e treabadumnealor. Cu siguranță Siria nu este o zonă care să poată trece cuneglijență pe lângă noi europenii, nu le dorim decât o viață liniștită.Sunt oameni liberi în primul rând. S-au manifestat ca niște oameniliberi, au luat decizii personale asupra vieții lor și a copiilor lor. Prin urmare răspund într-o egală măsură și pentru viața copiilor pe careîi au", a menționat Mihai Chirica.

Polițiștii ieșeni au demarat în cursul zilei de joi o anchetă după ce o familie de sirieni din Emiratele Arabe, formată din doi adulți și trei copii cu vârste între 7 și 14 ani, nu s-a mai prezentat la cea de-a șasea rundă a Campionatului Mondial Școlar de Șah de laIași. În urma verificărilor efectuate de polițiști la hotel s-a constatat că sirienii s-au decazat în cursul dimineții de joi, în camera de hotelul unde au fost cazați fiind găsită o valiză goală.

AGERPRES/(A—autor: Daniela Malache, editor: Oana Popescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 Americanii au umblat la „cutia cu maimuțe” și le-au trimis ceva special ucrainenilor

5 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…