Iași: Lanț uman pentru Autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș

Iași: Lanț uman pentru Autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș

Peste o mie de persoane s-au adunat în cursul zilei de sâmbătă pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iași, pentru a forma un lanț uman în semn de susținere pentru construcția autostrăzii Ungheni - Iași - Târgu Mureș, care să lege estul de vestul țării.

Printre cei veniți în centrul Iașiului în cadrul acțiunii "Moldova vrea autostradă" se află reprezentanți ai administrației locale, ai instituțiilor descentralizate, ai mediului academic și ai societății civile, precum și politicieni.

"Este un proiect pentru întreaga Moldovă, nu doar pentru Iași. Sperăm ca Guvernul României să ia în considerare și necesitățile noastre", a declarat Laviniu Lăcustă, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași.
La eveniment a fost prezent și primarul Iașiului, Mihai Chirica. Alături de sute de mesaje, printre care "Doar prin autostradă se face adevărata Unire/Restul e minciună", "", edilul municipiului a scris "Împreună luptăm până la capăt pentru autostrada Moldovei". O petiție a fost semnată de cei prezenți, urmând ca ulterior ea să fie trimisă guvernanților.

"E foarte important ca legătura Moldovei cu restul țării să se facă prin autostrăzi și drumuri expres. Moldova a rămas în urmă din cauza infrastructurii proaste. Trebuie să îi ajungem pe cei din restul țării. Moldovenii nu sunt buni doar pentru voturi. Avem aceleași drepturi. Vrem autostradă", a declarat un manifestant.

AGERPRES/(A — autor: Daniela Malache, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”