Iaşi: O asistentă medicală a leşinat în timpul protestului din faţa sediului Prefecturii Iaşi

Iaşi: O asistentă medicală a leşinat în timpul protestului din faţa sediului Prefecturii Iaşi

O asistentă medicală de la Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi a leşinat, vineri, la scurt timp după declanşarea unui protest organizat de Sanitas în faţa sediului Prefecturii Iaşi.

Mai mulţi colegi au sărit în sărit în ajutorul acesteia.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda primul ajutor asistentei.

La protestul din faţa sediului Prefecturii Iaşi participă peste 200 de membri ai Sindicatului Sanitas de la mai multe spitale din Iaşi.

Sindicaliştii din cadrul Sanitas au declanşat o serie de proteste, fiind nemulţumiţi de nivelul veniturilor nete încasate după majorările salariale şi aplicarea unei noi grile de sporuri.

Liderul Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu, a declarat că, începând de vineri şi până la sfârşitul săptămânii viitoare, sindicaliştii din sănătate vor picheta, timp de trei ore, Prefectura judeţului Iaşi.

"Dorim majorarea plafonului de sporuri de peste 30% pentru unităţile sanitare publice şi garantarea plăţii sporurilor la acelaşi nivel pentru toate unităţile sanitare. Cerem, totodată, asigurarea pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar cel puţin a veniturilor salariale plătite în primele două luni ale anului. Prin limitarea sporurilor la 30% sunt sute de angajaţi care înregistrează diminuări de venituri cu 300 - 1.300 de lei", a precizat, joi, Iulian Cozianu. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Oana Popescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

3 De citit!

4 Huo, nenorociților! / Îți vine să vomiți de scârbă când citești așa ceva!

5 Așa o fi?