Iași: O gravidă a născut într-o autospecială a pompierilor, din cauza ninsorii

Iași: O gravidă a născut într-o autospecială a pompierilor, din cauza ninsorii

O gravidă din localitatea Bâtca a născut, vineri dimineața, într-un Automobil Transport Victime Multiple (ATVM), ea fiind asistată de o asistentă medicală de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași, în zonă drumurile fiind blocate de ninsoarea abundentă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Situații de Urgență (ISU) Iași, Silvia Bolohan, a declarat pentru AGERPRES că femeia, din localitatea Bâtca, comuna Dagâța, a născut, cu ajutorul unei asistente medicale, într-un ATVM.

"Atât lehuza, o femeie în vârstă de 23 de ani aflată la a doua naștere, cât și nou-născutul sunt în stare foarte bună. Vom trimite șenilata cu un echipaj medical la Dagâța, pentru a aduce mama și copilul în bune condiții. Din cauza zăpezii, se circulă în condiții de iarnă. Pe drum sunt crengi și copaci căzuți pe drum, motiv pentru care s-au format coloane de mașini", a precizat Silvia Bolohan.

Potrivit sursei citate, o a doua gravidă, tot din comuna Dagâța, a solicitat asistență medicală după declanșarea contracțiilor. Ea va fi preluată de echipajul de pe ATVM și șenilată.

AGERPRES/(A — autor: Daniela Malache, editor: Oana Popescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro