Iaşi: Poliţistul rănit în misiune la Rădăuţi a fost mutat de la Terapie Intensivă în salon

Iaşi: Poliţistul rănit în misiune la Rădăuţi a fost mutat de la Terapie Intensivă în salon

Poliţistul rănit , la începutul lunii decembrie, în timpul unei misiuni Rădăuţi, a fost mutat de la Terapie Intensivă într-un salon al Spitalului de Neurochirurgie "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iaşi, susţin reprezentanţii unităţii medicale.

"Pacientul a avut o evoluţie bună, favorabilă. A fost mutat de la Terapie Intensivă într-un salon. Continuă tratamentul medicamentos şi de recuperare neuromotorie. E prea devreme să spunem despre recuperarea sau externarea sa sau să ne pronunţăm asupra deficitului motor. Cert e că, în următoarele 6 luni, va trebui să urmeze atât tratament medicamentos, cât şi kinetoterapie pentru recuperare", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie "Prof.Dr.Nicolae Oblu" din Iaşi, dr. Florin Grămadă.

Potrivit medicului ieşean, agentul îşi poate mişca doar partea dreaptă a corpului şi va trebui ca, în următoarele şase luni, să poarte o cască pentru a-i proteja capul de orice traumatism.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au desfăşurat la începutul lunii decembrie o acţiune pentru destructurarea unei grupări infracţionale, fiind efectuate opt percheziţii domiciliare.

La una dintre locuinţele percheziţionate, în Rădăuţi, un bărbat l-a atacat şi rănit, cu o sabie, pe agentul şef adjunct de poliţie Dan Ciprian Sfichi, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava, "rănindu-l foarte grav la cap şi braţ". Poliţistul a fost adus cu un elicopter la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, medicii fiind iniţial foarte rezervaţi în ceea ce priveşte şansele acestuia de supravieţuire. AGERPRES / (A, AS - autor: Daniela Malache, editor: Diana Dumitru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”