Iaşi: Procurorii au deschis dosar in rem în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

Iaşi: Procurorii au deschis dosar in rem în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au întocmit un dosar penal, in rem, după ce mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost adusă în stare gravă la spital.

Maria Macsim Nicoară este mezzosoprană la Opera Naţională din Iaşi şi se află internată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, în comă.

"Se află înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi un dosar pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor. Ancheta se desfăşoară urmând a se stabili împrejurările concrete în care victima a suferit leziuni grave predominant cerebrale, cu punerea în primejdie a vieţii, fracturi costale şi bazin. Urmărirea penală se desfăşoară in rem", a declarat, miercuri, Mihaela Apostol, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Soţul şi soacra mezzosopranei Maria Macsim Nicoară au spus medicilor că ea ar fi căzut pe scările locuinţei.

"În urma apelului primit la serviciul 112, echipajul de terapie intensivă SMURD s-a deplasat la domiciliu, unde a găsit pacienta în stare de comă, cu un traumatism cranio cerebral, un hematom cerebral stâng, scorul Glasgow era 5 (comă profundă - n.r). A necesitat intubaţie şi ventilaţie mecanică, fapt care a fost făcut imediat de medicul de urgenţă. Pacienta a fost imobilizată pe targă metalică, cu guler cervical. Ea a fost transferată spre Spitalul de Neurochirurgie pentru tratament de specialitate şi intervenţie chirurgicală. Din declaraţiile membrilor familiei s-a identificat ca mecanism o cădere pe scări, cu lovire de un zid. Sperăm ca evoluţia să fie favorabilă, deşi starea la preluare era una critică", a declarat prof univ dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU - SMURD Iaşi.

Dr. Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, a declarat că femeia a fost operată la scurt timp după ce a fost adusă la spital, însă prognosticul este rezervat. AGERPRES / (A - autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dãdârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mariana Moculescu s-a pozat aproape goală, într-o poziție sexuală! Cică e bonus pentru fani....

2 VIDEO Planeta sexuală Moldova / Agresoarea avea un cârnat pe care a încercat să-l introducă în vaginul femeii

3  Vlăduța Lupău, știți, aia despre care a întrebat Florin Călinescu ce a întrebat...

4 VIDEO Andreea Tonciu, umilită pe stradă de o tânără fără complexe

5 „Iubiți români, iubiți străini, nu conta, amanți să fie…” / Femeia asta e nimfomană?