Iași: Reprezentanții companiei 'Antibiotice' anunță că îl vor da în judecată pe medicul Cîrstoveanu

Iași: Reprezentanții companiei 'Antibiotice' anunță că îl vor da în judecată pe medicul Cîrstoveanu

Compania Antibiotice SA intenționează să-l dea în judecată pe medicul Cătălin Cîrstovanu, șeful Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii M.S. Curie din București, după declarațiile acestuia referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse în România.

"Compania Antibiotice SA a luat la cunoștință declarația medicului Cătălin Cîrstovanu, șeful Secției de Terapie Intensivă nou născuți din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii M.S. Curie din București referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse în România. Antibiotice SĂ vă acționa în judecată această persoană precum și spitalul în cadrul căruia au fost exprimate aceste opinii nefondate care pot aduce prejudicii importante sistemului de sănătate, pacienților și producătorilor de medicamente generice din România", se menționează într-un comunicat remis, joi, AGERPRES de conducerea Antibiotice SA.

Potrivit documentului de presă, medicamentele produse de compania Antibiotice, inclusiv cele antiinfecțioase, sunt autorizate pentru punere în piață de autoritățile naționale de reglementare din Europa, inclusiv din România, Statele Unite ale Americii, precum și din alte 40 de țări ale lumii, pe baza evaluării documentației medicamentului, întocmită în conformitate cu cerințele de calitate impuse de aceste autorități.

"Afirmațiile făcute de dr. Cătălin Cîrstoveanu referitoare la lipsa de efect a unei întregi clase de antibiotice, medicamente generice, fabricate în România sunt de o gravitate extremă. În declarațiile domnului doctor nu sunt indicate dovezi științifice realizate în conformitate cu regulile de bună practică în studiul clinic, dovezi pe care să le fi adus la cunoștința conducerii Spitalului 'MS Curie', Colegiului Medicilor sau autorităților din România, astfel încât aceste opinii nefondate făcute publice pot crea confuzie și incertitudine în special în rândul pacienților", menționează conducerea singurei fabrici de antibiotice din țară, Antibiotice SA, în comunicatul de presă.

Prin intermediul documentului citat, reprezentanții fabricii de antibiotice transmit rugămintea, către comunitatea medicală, precum și către Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România să ia atitudine pro sau contra afirmațiilor făcute de medicul Cătălin Cîrstoveanu.

"Reiterăm faptul că, în lipsa unor dovezi științifice fundamentate, pe care deja le-am solicitat conducerii Spitalului 'MS Curie', respectiv domnului manager Daniel Buzatu, vom acționa în judecată atât persoana care a formulat opiniile cu privire la lipsa de efecte a medicamentelor generice și la 'efectul placebo' al unor antibiotice, cât și spitalul în cadrul căruia au fost făcute publice afirmațiile", se menționează în finalul comunicatului de presă.

Reacția vine după ce medicul Cîrstoveanu a declarat într-un interviu dat unui site că nu doar dezinfectanții din spitale reprezintă o problemă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...