Iaşi: Şofer condamnat la 19 ani şi 8 luni de închisoare, după ce accidentat mortal doi soţi

Iaşi: Şofer condamnat la 19 ani şi 8 luni de închisoare, după ce accidentat mortal doi soţi

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au condamnat la aproape 20 de ani de închisoare un şofer care a provocat un accident rutier grav la începutul lui 2017, în urma căruia doi soţi au murit.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au dispus condamnarea la 19 ani şi 8 luni de închisoare a şoferului Claudiu Paşnicu, pentru omor calificat şi tentativă la omor calificat, sentinţa fiind definitivă.

În februarie 2017, Claudiu Paşnicu se afla pe pasarela Nicolina la volanul unui Audi, a depăşit pe contrasens o coloană de maşini şi a intrat în intersecţia de la baza podului deşi culoarea semaforului pentru maşini era roşie. După ce a ocolit un pieton ce traversa regulamentar, maşina condusă de Claudiu Paşnicu a lovit din lateral o Dacie Logan care circula regulamentar, care a fost proiectat în autoturismele aflate pe celălalt sens de mers. În maşină se aflau soţii Eugen şi Doina Buzea. Cei doi soţi, care se întorceau de la un parastas, au murit pe loc. Paşnicu a părăsit locul accidentului. El s-a prezentat la poliţie câteva ore mai târziu.

În primă instanţă, judecătorii Tribunalului Iaşi l-au condamnat la 8 ani şi 3 luni de închisoare, decizia fiind contestată atât de procurori cât şi de avocatul lui Claudiu Paşnicu. AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!