Iaşi: Spitalul de Boli Infecţioase are liber un singur loc pentru cei cu Covid-19, la terapie intensivă

Iaşi: Spitalul de Boli Infecţioase are liber un singur loc pentru cei cu Covid-19, la terapie intensivă

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat, miercuri, că mai este un singur loc disponibil pentru persoanele cu Covid-19, acela fiind la terapie intensivă.

Dorobăţ a precizat că unitatea medicală are alocate 184 de paturi pentru persoanele cu Covid-19 şi doar un singur loc este liber.

"Suntem într-un moment pe care eu nu mi l-aş fi dorit. Sunt peste 2.000 de noi infectări la nivelul României iar în judeţul Iaşi avem peste 250 de persoane care au fost confirmate cu această infecţie în ultimele zile. La Spitalul de Boli Infecţioase nu mai avem locuri pentru cei confirmaţi pozitiv la Covid-19. Mai avem doar un singur loc liber la terapie intensivă", a declarat managerul spitalului.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în spitalele suport Covid în cursul zilei de miercuri erau ocupate 427 de paturi, din care 19 la terapie intensivă. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 83 de infectări cu noul coronavirus, 953 de persoane se află în izolare, iar 1.168 sunt în carantină la domiciliu. Din acestea, pentru 231 de persoane, măsura carantinării a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Conform legislaţiei în vigoare, carantina se impune pentru contacţii direcţi cu persoane confirmate, dar şi pentru persoanele care sosesc din ţări sau zone cu risc epidemiologic ridicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

4 De citit!

5 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!