Iaşi: Studentă la Medicină, aflată în comă profundă, salvată în urma unei operaţii făcute la Spitalul de Neurochirurgie

Iaşi: Studentă la Medicină, aflată în comă profundă, salvată în urma unei operaţii făcute la Spitalul de Neurochirurgie

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au reuşit să salveze o studentă în anul întâi la Medicină Dentară care se afla în comă profundă din cauza unei tumori extrem de rare localizate la nivelul creierului.

Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr Lucian Eva, coordonatorul echipei medicale de intervenţie, a declarat că tânăra, în vârstă de 19 ani, a fost transferată cu elicopterul SMURD de la Suceava.

"Când a ajuns la noi, pacienta se afla în comă profundă, starea sa de sănătate fiind foarte grav afectată. Investigaţiile făcute în spital au indicat că tânăra se află în comă de gradul III şi are un chist tumoral de 4 centimetri localizat la nivelul trunchiului cerebral, între creier şi măduvă. Astfel de tumori sunt extrem de rare. Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ trei ore şi a fost un real succes. Echipa medicală a reuşit să elimine complet tumora, lucru care a dus la o nouă şansă la viaţă pentru tânăra de 19 ani. Postoperator, pacienta şi-a revenit din comă, iar starea sa este stabilă", a pecizat dr. Lucian Eva. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Oana Popescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /