Iași: Tânărul evadat de la Spitalul de Neuropsihiatrie Grajduri a fost găsit

Un angajat de la Spitalul de Neuropsihiatrie Grajduri a reușit să îl prindă pe criminalul în vârstă de 24 de ani care a evadat vineri seara din incinta unității.

"În urmă cu puțin timp, tânărul a fost observat în comuna Grajduri de un angajat al spitalului. Acesta l-a găsit la marginea drumului, l-a identificat și imobilizat, după care a anunțat poliția", a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Potrivit procurorilor, băiatul ar fi fugit din Spitalul Grajduri, acolo unde sunt internați cei care comit infracțiuni grave și nu au discernământ, pentru că îi era dor de tatăl său. El a fost găsit înfometat și speriat la marginea drumului, iar acum îi pare rău că a fugit din spital.

Polițiștii susțin că au fost alertați sâmbătă dimineața că, vineri seara, în jurul orei 18,00, Silviu Cătălin Tecuță, un tânăr de 24 de ani, a evadat de la Spitalul de Psihiatrie în care se afla încarcerat, el fiind sub supraveghere medicală și medicație strictă.

Pentru a-l găsi, peste 50 de polițiști și un câine de urmărire au fost dislocați în zona comunei Grajduri, în Bucium și Iași.

În prezent, a fost demarată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cum a reușit tânărul să fugă din unitatea de psihiatrie.

La începutul lunii octombrie 2011, Silviu Tecuță, pe atunci în vârstă de 17 ani, unul dintre elevii buni de clasa a XI-a de la Liceul "Garabet Ibrăileanu" din Iași, și-a ucis mama, de 48 de ani, și bunica, pe care mai întâi le-a ștrangulat, apoi le-a înjunghiat cu un cuțit trei ori în piept. După ce le-a omorât pe femei, băiatul a târât pe trepte corpul mamei sale până în baia de la parter, a așezat-o în cadă și a spălat cuțitul. După ce a comis dubla crimă, băiatul s-a spovedit la preotul paroh. El suferă de afecțiuni psihice, motiv pentru care înainte de a comite dubla crimă a fost internat de patru ori la Institutul de Neuropsihiatrie Socola. În ziua în care a comis dublul asasinat, băiatul nu și-a luat medicația prescrisă de specialiști. De atunci el se află internat la secția exterioară a Institutului de Neuropsihiatrie Socola, Spitalul Grajduri. De la internare și până acum, băiatul a mai avut o tentativă de evadare.

AGERPES/(A, AS — autor: Daniela Malache, editor: Andreea Rotaru)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

5 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț