Iaşi/ Iohannis: Problema examenului de rezidenţiat trebuia rezolvată din martie. Nu ţi-ar fi ruşine PSD!

Iaşi/ Iohannis: Problema examenului de rezidenţiat trebuia rezolvată din martie. Nu ţi-ar fi ruşine PSD!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că situaţia examenului de rezidenţiat trebuia rezolvată încă din luna martie, criticând afirmaţiile premierului Viorica Dăncilă că examenul nu se poate organiza deoarece nu este un ministru al Educaţiei.

"Spitalul regional din Iaşi e gata? Nu. Nici măcar nu este început. O adevărată bătaie de joc la adresa românilor, o adevărată bătaie de joc pe care şi-a permis-o PSD şi îşi permite şi în continuare. Auziţi, zice doamna Dăncilă că nu se poate ţine rezidenţiatul tinerilor medici, apropo de spital, fiindcă nu avem ministru al Educaţiei. Păi acum se organizează rezidenţiatul? Când trebuia să fie în noiembrie, te apuci de un examen naţional extrem de important pentru tinerii medici în octombrie? Păi nu ţi-ar fi ruşine PSD!", a afirmat Iohannis, la Iaşi.

El a adăugat că problema rezidenţiatului trebuia rezolvată cu cel puţin o jumătate de an înainte.

"Acest lucru, după părerea mea, ar fi trebuit să fie gata rezolvat, comunicat cel puţin în martie, cel puţin cu o jumătate de an înainte, să ştie tinerii absolvenţi ce au de făcut. Iată de ce este nevoie de România educată pentru a pune în ordine educaţia din România. Asta o spun cu toată răspunderea, astăzi, de Ziua Educaţiei. O veste bună pentru tinerii medici: nici nu e nevoie de un ministru al Educaţiei PSD, fiindcă vom avea de săptămâna viitoare un alt guvern", a transmis Klaus Iohannis.

Preşedintele a participat sâmbătă, la Iaşi, la Adunarea regională a organizaţiilor PNL din Regiunea Nord-Est. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...