ÎCCJ: 13 martori vor fi audiați cu mandat de aducere în dosarul 'Referendumul'

ÎCCJ: 13 martori vor fi audiați cu mandat de aducere în dosarul 'Referendumul'

Înalta Curte de Casație și Justiție a audiat luni opt martori în dosarul "Referendumul" și a dispus citarea cu mandat de aducere a altor 13, pentru termenul din 17 martie, deoarece la termenul de luni nu au venit la instanța supremă și nici nu au fost prezentate acte care să motiveze lipsa lor. Judecătorii ÎCCJ au audiat la termenul de luni opt martori, membri ai Secției 1 de votare din Alexandria, și mai multe persoane care au fost regăsite pe mai liste de votare.

Doriana Cristea, Angelica Raicu, Lucreția Mihaela Apostu, Eugenia Cojoacă, membri ai Secției 1 de votare din Alexandria, și-au amintit că inculpații George Bălănescu și Ion Ionescu au plecat cu urna mobilă din secție, pentru a se deplasa la persoanele care nu pot veni să voteze, din motive medicale, însă nu au putut să precizeze când s-au întors cu aceasta sau dacă au venit cu buletine de vot necompletate.

Martorii Dănuț Bunea, Ștefan Dumitru au spus că au votat la referendumul din 2012, însă la o singură secție de votare, unde totul a decurs normal și nu își explică modul în care au ajuns date lor și pe alte liste de vot.

"La DNA mi-au pus în față o semnătură care nu era a mea. Aș vrea să știu și eu cum au ajuns datele mele de identitate pe lista respectivă", a declarat, în fața completului de 5 judecători al ÎCCJ, Ștefan Dumitru.

Martorii Iulian Liga și Marin Ionel Stoian au afirmat că nici măcar nu au votat la referendum, însă procurorii le-au arătat niște liste de vot pe care se regăsea semnătura lor, pe care însă nu au recunoscut-o.

La termenul următor au mai fost citați alți 12 martori, de la Secțiile de votare 112, 113 și 114 din Bragadiru.

Liviu Dragnea nu a fost prezent la termenul de luni al procesului.

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul "Referendumul" la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată cu apel. Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia