ÎCCJ: Ludovic Orban rămâne sub control judiciar

ÎCCJ: Ludovic Orban rămâne sub control judiciar

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, marți, plângerea depusă de Ludovic Orban prin care acesta contesta măsura controlului judiciar impusă de DNA, în dosarul în care este acuzat că a solicitat sprijin financiar unui om de afaceri în vederea susținerii candidaturii sale la funcția de primar general al Capitalei.

Orban a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale.

Potrivit DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale.

"Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni.

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban o deține în cadrul unui partid și a potențialului de intervenție a acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri", susțin procurorii.

De altfel, procurorii DNA i-au audiat marți, în calitate de martori, pe Sorin Oancea, acționar la postul B1 Tv, și pe Cozmin Gușă, acționar la Realitatea TV.

AGERPRES / (AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...