ÎCCJ: Pentru şedinţele de judecată din 3 şi 10 decembrie se vor acorda noi termene

ÎCCJ: Pentru şedinţele de judecată din 3 şi 10 decembrie se vor acorda noi termene

În cazul şedinţelor de judecată planificate la ÎCCJ pentru datele de 3 şi 10 decembrie, completurile de 5 judecători, în compunerea rezultată din tragerea la sorţi ce a avut loc pe 9 noiembrie, vor acorda noi termene de judecată - a fost decizia luată de Adunarea generală a judecătorilor Instanţei supreme.

Totodată, în urma consultărilor ce au avut loc marţi în Adunarea generală, s-a întrunit Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit că la şedinţele de judecată ale completurilor de 5 judecători din 3 şi 10 decembrie vor participa membrii titulari sau supleanţi, după caz, în compunerea aprobată prin hotărârea din 13 noiembrie.

''La data de 26 noiembrie 2018, potrivit dispoziţiilor art. 22 lit. e) din Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea administrativă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost convocată Adunarea generală a judecătorilor Instanţei supreme pentru a fi consultată cu privire la măsurile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, urmare a deciziei Curţii Constituţionale prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională şi a hotărârii Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a suspendat executarea Hotărârii Colegiului de conducere nr. 137 din 8 noiembrie 2018'', se arată într-un comunicat al ÎCCJ, transmis miercuri AGERPRES.

La Adunarea generală au participat 88 de judecători din 110 în funcţie. Având în vedere obiectul consultărilor, s-a constatat că este oportun ca judecătorii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal să nu participe la discuţiile privind efectele hotărârii pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti asupra măsurilor administrative ce se vor discuta cu privire la funcţionarea completurilor de 5 judecători. În continuare, Adunarea generală şi-a desfăşurat lucrările în prezenţa a 67 de judecători, precizează sursa citată.

În urma dezbaterilor, s-a hotărât, cu majoritate, ca Adunarea generală a judecătorilor să emită un comunicat de presă în care să aducă la cunoştinţa persoanelor interesate că există un blocaj în funcţionarea completurilor de 5 judecători care nu îşi pot desfăşura activitatea de judecată.

''În urma consultărilor, au fost exprimate 62 de opinii în sensul că la şedinţele de judecată planificate pentru datele de 3 şi 10 decembrie 2018 completurile de 5 judecători, în compunerea rezultată din tragerea la sorţi ce a avut loc la data de 9 noiembrie 2018, vor acorda noi termene de judecată. În urma consultărilor ce au avut loc în Adunarea generală, la data de 27 noiembrie 2018, s-a întrunit Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care, prin Hotărârea nr. 152, a stabilit că la şedinţele de judecată ale completurilor de 5 judecători din data de 3 şi 10 decembrie 2018 vor participa membrii titulari sau supleanţi, după caz, în compunerea aprobată prin Hotărârea Colegiului de conducere nr. 139 din 13 noiembrie 2018, în prezent în vigoare'', menţionează ÎCCJ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria