ÎCCJ: Secretarul de stat Cristian Dima, declarat definitiv în incompatibilitate

ÎCCJ: Secretarul de stat Cristian Dima, declarat definitiv în incompatibilitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că secretarul de stat în Ministerul pentru Mediu de Afaceri Cristian Dima s-a aflat în stare de incompatibilitate pe vremea când era consilier local în municipiul Galați.

În decembrie 2013, Agenția Națională de Integritate l-a declarat în stare de incompatibilitate pe Cristian Dima, deoarece, în exercitarea mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Galați (2012 — 2016), a participat la ședințele Consiliului Local Galați, în care au fost dezbătute și aprobate în unanimitate două hotărâri ale consiliului privind majorarea contribuției publice la bugetul Fundației Andreiana Juventus, fundație în cadrul căreia Dima deținea funcția de vicepreședinte.

În ianuarie 2014, Cristian Dima a atacat în instanță raportul întocmit de ANI, însă a pierdut în iunie 2014 procesul la Curtea de Apel Galați. Dima a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, care însă a fost respins de judecători.

Cristian Dima a fost numit, în ianuarie 2017, secretar de stat în Ministerul pentru Mediu de Afaceri, el fiind și vicepreședinte ALDE și președinte executiv al filialei ALDE Galați.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro