ÎCCJ trimite la Curtea Constituțională o sesizare depusă de procurorul Mircea Negulescu

ÎCCJ trimite la Curtea Constituțională o sesizare depusă de procurorul Mircea Negulescu

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis o cerere depusă de procurorul Mircea Negulescu de sesizare a CCR cu o excepție de neconstituționalitate, cu privire la suspendarea sa din funcție de către CSM.

Cererea de sesizare a Curții Constituționale a fost făcută în cadrul procesului în care Negulescu contestă decizia CSM din februarie 2017 prin care a fost suspendat din funcție.

"Admite cererea de sesizare a Curții Constituționale cu soluționarea excepției de neconstituționalitate invocată de recurentul-pârât Negulescu Mircea. Sesizează Curtea Constituțională cu soluționarea excepției de neconstituționalitate a sintagmei 'poate dispune suspendarea din funcție a magistratului până la soluționarea definitivă a acțiunii disciplinare' cuprinsă în art. 52 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 în raport cu dispozițiile art. 41 și art. 45 raportat la art. 53 din Constituție", se arată în decizia instanței.

Instanța supremă a admis în principiu judecarea recursului declarat de Negulescu, următorul termen al procesului fiind stabilit pentru 23 octombrie.

Pe 28 februarie, Secția pentru procurori a CSM a decis suspendarea din funcție a procurorului Mircea Negulescu, transferat de la DNA Ploiești la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. Decizia de suspendare a fost luată până la soluționarea definitivă a acțiunii disciplinare.

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 15 februarie, ca urmare a apariției în mass-media a unor înregistrări audio al căror conținut este atribuit procurorului Mircea Negulescu.

Negulescu este unul dintre procurorii care au instrumentat la DNA Ploiești dosarul Ponta — Ghiță — Blair.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....