ÎCCJ: Urdăreanu, Oancea și Cozmin Gușă vor fi audiați ca martori în dosarul lui Ludovic Orban

ÎCCJ: Urdăreanu, Oancea și Cozmin Gușă vor fi audiați ca martori în dosarul lui Ludovic Orban

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, Cozmin Gușă și Sorin Oancea, directorul B1 TV, vor fi audiați, în calitate de martori, de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care Ludovic Orban este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

La primul termen pe fond al procesului desfășurat marți, avocatul lui Orban a solicitat reaudierea celor trei în calitate de martori, precum și a altor două persoane, respectiv Antonel Tănase (mandatar) și Felix Pintilie (angajat B1). Cererea avocatului a fost admisă de instanță.

În sala de judecată, Ludovic Orban a precizat că nu dorește să fie judecat prin procedura simplificată, urmând să dea o declarație în fața instanței la următorul termen al procesului stabilit pentru 18 octombrie.

Pe de altă parte, la intrare în sediul ÎCCJ, Orban a declarat că rechizitoriul întocmit de DNA este "destul de subțire".

"Nu am luat niciun ban. Nu am folosit în niciun fel influența. În 26 de ani de carieră nu am fost suspectat de corupție", a mai spus Orban.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Orban ce îi urează lui Victor Ponta de ziua acestuia.

"Am să spun un lucru care poate o să-l surprindă pe Ponta. În momentul în care a început urmărirea penală împotriva mea, Ponta a dat o declarație pe care sper să o regrete în sinea lui, și anume că Dumnezeu îi pedepsește pe proști și pe ticăloși. Eu niciodată nu voi spune așa. Îi doresc sănătate și îi doresc și lui să aibă parte în instanță de obiectivitate", a replicat Orban.

Potrivit DNA, la data de 1 martie, Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care liberalul fusese nominalizat să candideze la funcția de primar al municipiului București.

"La 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, așadar nu în vreo modalitate legală, precum și cu depășirea plafonului stabilit prin Legea finanțării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Acesta a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni", susțin procurorii.

DNA precizează că omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Ludovic Orban o deținea în cadrul partidului politic și a potențialului de intervenție a acestuia în domenii de interes pentru omul de afaceri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA