ÎCCJ: Urdăreanu, Oancea și Cozmin Gușă vor fi audiați ca martori în dosarul lui Ludovic Orban

ÎCCJ: Urdăreanu, Oancea și Cozmin Gușă vor fi audiați ca martori în dosarul lui Ludovic Orban

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, Cozmin Gușă și Sorin Oancea, directorul B1 TV, vor fi audiați, în calitate de martori, de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care Ludovic Orban este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

La primul termen pe fond al procesului desfășurat marți, avocatul lui Orban a solicitat reaudierea celor trei în calitate de martori, precum și a altor două persoane, respectiv Antonel Tănase (mandatar) și Felix Pintilie (angajat B1). Cererea avocatului a fost admisă de instanță.

În sala de judecată, Ludovic Orban a precizat că nu dorește să fie judecat prin procedura simplificată, urmând să dea o declarație în fața instanței la următorul termen al procesului stabilit pentru 18 octombrie.

Pe de altă parte, la intrare în sediul ÎCCJ, Orban a declarat că rechizitoriul întocmit de DNA este "destul de subțire".

"Nu am luat niciun ban. Nu am folosit în niciun fel influența. În 26 de ani de carieră nu am fost suspectat de corupție", a mai spus Orban.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Orban ce îi urează lui Victor Ponta de ziua acestuia.

"Am să spun un lucru care poate o să-l surprindă pe Ponta. În momentul în care a început urmărirea penală împotriva mea, Ponta a dat o declarație pe care sper să o regrete în sinea lui, și anume că Dumnezeu îi pedepsește pe proști și pe ticăloși. Eu niciodată nu voi spune așa. Îi doresc sănătate și îi doresc și lui să aibă parte în instanță de obiectivitate", a replicat Orban.

Potrivit DNA, la data de 1 martie, Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care liberalul fusese nominalizat să candideze la funcția de primar al municipiului București.

"La 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, așadar nu în vreo modalitate legală, precum și cu depășirea plafonului stabilit prin Legea finanțării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Acesta a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni", susțin procurorii.

DNA precizează că omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Ludovic Orban o deținea în cadrul partidului politic și a potențialului de intervenție a acestuia în domenii de interes pentru omul de afaceri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

3 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…