Idilă sfârșită prost/O româncă, dansatoare la bară, şi-a convins iubitul spaniol să-i dea un milion de euro

Idilă sfârșită prost/O româncă, dansatoare la bară, şi-a convins iubitul spaniol să-i dea un milion de euro

O româncă din Spania l-a convins pe bărbatul care se îndrăgostise nebuneşte de ea să-şi deschidă punga şi să intre în datorii pentru ea. Spaniolul şi-a vândut trei proprietăţi şi a luat cinci credite pentru a-i satisface pretenţiile femeii, însă idila lor nu s-a terminat bine.

Premieră în Spania: o româncă a fost judecată şi condamnată, pe 12 mai, la şase ani de închisoare şi la plata unei amenzi de aproape 5.000 de euro, iar în plus va fi obligată să-i restituie circa un milion de euro celui pe care l-a escrocat. Potrivit presei iberice, acest caz reprezintă o premieră în Spania.
Povestea a început în 2015, când spaniolul a cunoscut-o pe româncă la un club de noapte în care aceasta era angajată ca dansatoare. Curând, bărbatul a fost cucerit de farmecele frumoasei fete şi a copleşit-o cu cadouri peste cadouri, pentru a-şi dragostea, dar nu a fost suficient. Din 2015 şi până în 2017, românca l-a escrocat şi l-a făcut să-i dea aproximativ un milion de euro. Pentru asta l-a minţit şi l-a manipulat astfel zi zi, de notează El Diario de Alerta , ediţia de Cantabria.
Potrivit procurorului, românca a dat dovadă de o imaginaţie ieşită din comun şi ar fi cerut bani pentru operaţii imaginare. Rând pe rând, ea l-a minţit pe acesta că are nevoie de bani pentru o intervenţie chirugicală de îndepărtare a uterului, ovarelor, după care i-a cerut bani pentru a-şi reconstrui sânii. Câteva luni mai târziu, ea a găsit un alt motiv să-i ceară bani, invocând faptul că are nevoie de tratamente de chimioterapie şi radioterapie.
Cu altă ocazie, ea a solicitat şi a obţinut bani de la el pentru o operaţie de extirpare a unei tumori pe creier după un presupus accident de maşină, iar ulterior a primit bani pentru a-şi debloca nişte conturi inexistente la o bancă inexistentă din România.
Atunci când spaniolul s-a interesat care este situaţia în România, femeia a susţinut că a fost înşelată de avocatul ei în România, de către directorul băncii şi că, din cauza situaţiei de corupţie din ţara ei, trebuia să trimită mai mulţi bani pentru a-şi debloca conturile.
Chiar şi aşa, el a continuat să-i dea bani, iar conform unor surse din cadrul anchetei „a trimis bani unei presupuse mătuşi a acuzatei prin transfer bancar”. Apoi, el a trimis bani şi „presupusului avocat sau directorului unei sucursale bancare din România”.
A intrat în faliment pentru a-i da bani româncei
Pentru a-i satisface nevoile, bărbatul a luat bani dintr-un cont pe care îl avea la comun cu fratele său, iar când a epuizat toţi banii a început să ia credite. A luat în total credite de la patru bănci, dar şi de la un prieten. A venit însă şi momentul „răsplatei”: atunci când bărbatul a rămas fără niciun ban şi nu îi mai putea satosface pretenţiile, femeia l-a părăsit fără să-i dea absolut nicio explicaţie.
După ce a epuizat toate tentativele de a o readuce în viaţa lui, spaniolul a realizat că a fost înşelat şi că femeia nu îi va înapoia nici măcar un euro din cei peste 992.000 de euro pe care i-a dat. Disperat, el s-a adresat Poliţiei, iar din acel moment surprizele s-au ţinut lanţ. Aşa a aflat că toţi banii pe care el îi transferase la un moment dat presupusei mătuşi şi presupuşilor avocaţi şi directori de bancă pentru a stinge litigiul cu banca au ajuns fie la româncă, fie la persoane care au fost complice la aceste evenimente şi care nu au fost identificate.
Totodată inculpata „a semnat confirmări de datorii private, ştiind că conţinutul lor era fals, în care susţinea că a primit tratamentele menţionate anterior sau că a suferit extorcare pentru care a cerut bani şi că intenţionează să le returneze atunci când ar putea", a specificat procurorul. Nu în ultimul rând, spaniolul avea să afle că femeia nu şi-a făcut nici măcar o operaţie din banii daţi de el.
O decizie istorică
Potrivit El Diario Montanes , cazul a fost judecat de Curtea Provincială din Cantabria, iar verdictul a fost dat la începutul acestei săptămâni. Românca a fost condamnată la şase ani de închisoare fiind considerată vinovată de înşelăciune în formă continuată. În plus, ea va fi obligată să restituie cei 922.000 de euro cheltuiţi pentru ea de spaniol şi va fi obligată să plătească şi o amendă de 4.320 de euro.
„Asistăm la o decizie istorică pentru justiţia din Spania”, a spus unul dintre avocaţii bărbatului. În schimb, avocaţii româncei spun că este „un verdict absurd” şi că clientei lor i s-a făcut o mare nedreptate.
Ei au respins toate acuzaţiile şi susţin că spaniolul i-a oferit fiecare euro din proprie iniţiativă, cadou, şi că de fapt suma este cu mult mai mică. Avocaţii au anunţat deja că se vor adresa unei instanţe superioare pentru „ a repara nedreptatea strigătoare la cer”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...