Igor Dodon califică drept ''revoltător'' gestul guvernului de la Chișinău de a expulza cinci diplomați ruși

Igor Dodon califică drept ''revoltător'' gestul guvernului de la Chișinău de a expulza cinci diplomați ruși

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a calificat drept ''revoltător'' gestul Ministerului de Externe de la Chișinău de a expulza cinci diplomați ruși și în opinia sa această decizie este rezultatul unei comenzi venite ''din Occident, poate de peste ocean'', relatează portalul Dechide.md.

''Guvernarea a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federația Rusă'', a scris Dodon pe Facebook. ''Mă declar profund indignat de această ostilitate afișată a diplomației moldovenești și o condamn în mod categoric. Înțeleg de asemenea ca aceasta e probabil o comandă care vine din Occident, poate de peste ocean, din partea celor care sunt îngrijorați că între Președinția de la Chișinău și Kremlin în sfîrșit s-a creat un dialog constructiv și eficient'', a continuat el.

Guvernarea a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federatia Rusa.
Astăzi i-a cerut...

Posted by Igor Dodon on  Monday, May 29, 2017

''Dar atenționez cu toată responsabilitatea această guvernare că ea a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului și ale Washington-ului în regiune. Jocuri ale structurii militare NATO. Nu cred ca își dă seama cu ce preț face acest lucru și în ce situație dificilă și riscantă poate pune țara și poporul. Au făcut un gest urât, care nu va trece fără consecințe negative'', a avertizat Igor Dodon în finalul mesajului său.

Cinci diplomați ai ambasadei Federației Ruse la Chișinău au fost declarați luni persona non grata, a declarat, pentru portalul de știri Deschide.md, Artur Sârbu, consilierul Ministrului de Externe și al Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur.

Informația a fost confirmată de ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin. ''Noi am primit documentul respectiv, îl analizăm. Deocamdată nu comentăm nimic'', a declarat el agenției TASS.

Potrivit mesajului postat de Dodon pe Facebook, cei cinci diplomați ruși au primit un termen de 72 de ore pentru a părăsi Republica Moldova.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

2 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

3 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

4 Așa o fi?

5 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”