Igor Dodon: Relațiile Republicii Moldova cu UE nu pot fi construite pe retorică antirusească

Igor Dodon: Relațiile Republicii Moldova cu UE nu pot fi construite pe retorică antirusească

Relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană (UE) nu pot fi construite pe retorică antirusească, a declarat marți președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în timpul unei conferințe de presă susținute la Moscova, în cadrul vizitei oficiale pe care o desfășoară în Federația Rusă, informează TASS.

'Relațiile cu UE nu trebuie construite pe baza retoricii antirusești, nu trebuie să fim prieteni cu Vestul împotriva Estului, și nici cu Estul împotriva Vestului', a subliniat Dodon.

Igor Dodon a declarat că este împotriva interzicerii retransmisiei oricăror mass-media, inclusiv a postului 'Rossia 24'. 'Nu li se poate interzice cetățenilor să se uite la ceea ce ei vor să se uite', a spus președintele Dodon, estimând că acest lucru 'este cel puțin neeuropean'.

Totodată, potrivit președintelui moldovean, Chișinăul trebuie să mențină relații de prietenie cu Ucraina, încât astăzi nimeni nu-și va asuma riscul de a recunoaște ca fiind rusească peninsula Crimeea. 'Eu nu mi-am schimbat opinia (cu privire la Crimeea) și nu am să mi-o schimb. Însă, trebuie înțeles că noi trebuie să avem cu Ucraina relații de prietenie. Astfel că cine știe ce recunoaștere oficială a unor lucruri... nu cred că în Republica Moldova cineva își va asuma în prezent un astfel de risc', a spus Dodon.

În cadrul unor dezbateri televizate din timpul campaniei electorale, Igor Dodon a declarat că peninsula Crimeea este teritoriu al Federației Ruse. La scurt timp după aceste declarații, ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Ivan Gnatișin, a fost chemat la Kiev pentru consultări.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro