Igor Dodon: Relațiile Republicii Moldova cu UE nu pot fi construite pe retorică antirusească

Igor Dodon: Relațiile Republicii Moldova cu UE nu pot fi construite pe retorică antirusească

Relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană (UE) nu pot fi construite pe retorică antirusească, a declarat marți președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în timpul unei conferințe de presă susținute la Moscova, în cadrul vizitei oficiale pe care o desfășoară în Federația Rusă, informează TASS.

'Relațiile cu UE nu trebuie construite pe baza retoricii antirusești, nu trebuie să fim prieteni cu Vestul împotriva Estului, și nici cu Estul împotriva Vestului', a subliniat Dodon.

Igor Dodon a declarat că este împotriva interzicerii retransmisiei oricăror mass-media, inclusiv a postului 'Rossia 24'. 'Nu li se poate interzice cetățenilor să se uite la ceea ce ei vor să se uite', a spus președintele Dodon, estimând că acest lucru 'este cel puțin neeuropean'.

Totodată, potrivit președintelui moldovean, Chișinăul trebuie să mențină relații de prietenie cu Ucraina, încât astăzi nimeni nu-și va asuma riscul de a recunoaște ca fiind rusească peninsula Crimeea. 'Eu nu mi-am schimbat opinia (cu privire la Crimeea) și nu am să mi-o schimb. Însă, trebuie înțeles că noi trebuie să avem cu Ucraina relații de prietenie. Astfel că cine știe ce recunoaștere oficială a unor lucruri... nu cred că în Republica Moldova cineva își va asuma în prezent un astfel de risc', a spus Dodon.

În cadrul unor dezbateri televizate din timpul campaniei electorale, Igor Dodon a declarat că peninsula Crimeea este teritoriu al Federației Ruse. La scurt timp după aceste declarații, ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Ivan Gnatișin, a fost chemat la Kiev pentru consultări.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...