Igor Dodon s-a întâlnit luni cu Rogozin, iar marți are o întrevedere cu Putin

Igor Dodon s-a întâlnit luni cu Rogozin, iar marți are o întrevedere cu Putin

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit luni seara cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, cu care a discutat detalii ale întrevederii programate pentru marți cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, informează Deschide.md.

Anunțul a fost făcut luni seara de Igor Dodon pe pagina sa de Facebook . Acesta apare într-o fotografie alături de Rogozin, în fața Casei Albe din Moscova (clădirea guvernului Federației Ruse), scrie sursa citată.

Potrivit Deschide.md, care citează serviciul de presă al Kremlinului, Putin și Dodon vor discuta marți despre relațiile comerciale bilaterale și cooperarea cultural-umanitară dintre cele două state. 'Cei doi vor discuta situația actuală a colaborării comercial-economice și cultural-umanitare și perspectivele dezvoltării acestora', se menționează în comunicatul președinției ruse, difuzat de RIA.

'Președintele se pregătește astăzi (luni) de negocierile moldo-ruse, care vor avea loc mâine (marți) în cadrul vizitei oficiale a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Aceasta este prima vizită în străinătate a domniei sale. Așa cum știți, negocieri moldo-ruse la cel mai înalt nivel nu au avut loc demult', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Dodon efectuează o vizită de lucru la Moscova în perioada 16-18 ianuarie, prima în calitate de șef al statului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...