Igor Dodon, soția sa și un medic, „bănuiți” într-un dosar penal. Ce acuzații sunt aduse

Igor Dodon, soția sa și un medic, „bănuiți” într-un dosar penal. Ce acuzații sunt aduse

Soții Dodon, dar și doctorul care a eliberat adeverința medicală pentru fiul acestora, care atesta, în mod nereal, că acesta ar fi avut nevoie de tratament în România, s-au ales cu dosar penal, anunță Procuratura Anticorupție de la Chișinău.

Cuplul Dodon, dar și un medic s-au ales cu un dosar penal. FOTO: Facebook.com

Cei trei au statutul de suspect în cadrul anchetei penale, după ce au fost audiați. Mai exact, medicul este suspectat de confecționarea și deținerea documentelor oficiale false, care acordă drepturi, iar Igor și Galina Dodon de posedarea și folosirea actului respectiv.

,,Menționăm că, în baza acestui document, inculpatul Dodon Igor a solicitat Judecătorilor Curții Supreme de Justiție să îi încuviințeze să părăsească țara, aceeași solicitare fiind înaintată de către învinuita Dodon Galina Procuraturii Anticorupție”, au anunțat reprezentanții instituției.

Corespondentul ,,Adevărul” l-a contactat pe Ion Vîzdoga, apărătorul fostului președinte, pentru a afla poziția clientului său în acest caz, dar avocatul a spus că este ocupat și va reveni, lucru care însă nu s-a întâmplat până la publicarea acestui articol.

Permisiunea instanței în baza unui act medical fals

În data de 19 ianuarie, judecătorii Curții Supreme de Justiție (CSJ) i-au permis lui Igor Dodon să părăsească țara. Potrivit cererii înaintate de avocați și neagreate de procurorul de caz, fostul președinte ar fi urmată părăsească Republica Moldova în perioada 28 ianuarie- 5 februarie, după ce instanța de la Chișinău a dat curs solicitării înaintate de apărătorii săi, care au spus că acesta urmează să plece la un curs de reabilitare cu fiul său în România.

Mai târziu, medicul care a recomandat fiului Igor Dodon tratament în România a declarat procurorilor anticorupție că ,,nu-i este cunoscut pacientul menționat și că ar fi aplicat ștampila la rugămintea unei colege”. Colega menționată, potrivit anchetatorilor, ar fi soția unui consilier din Chișinău pe listele partidului din care face parte și fostul președinte.

Mai mult, doctorul a menționat că procedurile medicale pe baza cărora fostul șef de stat a obținut ridicarea interdicției de părăsire a țării, pot fi efectuate și în Republica Moldova.

Fostul președinte al Republicii Moldova, figurant în mai multe cauze penale

Igor Dodon este judecat în mai multe dosare penale, inclusiv în ,,Sacoșa neagră” pentru corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, comise în timpul exercitării mandatului său de președinte al Republicii Moldova, în vara anului 2019.

Cauza penală a fost deschisă după ce mai multe videoclipuri în care Dodon primește o sacoșă neagră de la Vladimir Plahotniuc au fost făcute publice. Fostul președinte al Republicii Moldova neagă acuzațiile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale