IGPF: 79 de cetăţeni străini care intenţionau să iasă ilegal din ţară, descoperiţi într-un automarfar

IGPF: 79 de cetăţeni străini care intenţionau să iasă ilegal din ţară, descoperiţi într-un automarfar

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Borş - judeţul Bihor au depistat, vineri dimineaţă, 79 de persoane - cetăţeni din Iran, Irak, Siria, Turcia şi China - care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui automarfar.

Potrivit unui comunicat al IGPF transmis AGERPRES, cei în cauză - 41 bărbaţi, 18 femei şi 20 minori - au fost descoperiţi în autocamionul condus de un cetăţean sârb, la ieşirea din ţară, în timpul controlului de rutină efectuat de poliţişti.

"În dimineaţa zilei de 6.04.2018, în jurul orei 9.30, la PTF Borş - ITPF Oradea s-a prezentat la ieşirea din ţară un cetăţean sârb, şofer al unui autocamion înmatriculat în Serbia, din documentele prezentate la control rezultând că efectuează un transport cu peleţi din România pentru Polonia. Marfa a fost încărcată de pe teritoriul României, camionul în cauză intrând anterior fără încărcătură de pe teritoriul Serbiei. Procedându-se la exploatarea analizelor de risc specifice, a fost efectuat controlul fizic al mijlocului de transport, de către echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi maghiari, fiind descoperite ascunse în interiorul camionului 79 de persoane, dintre care 41 bărbaţi, 18 femei şi 20 minori", se precizează în comunicatul citat.

Conform IGPF, cei în cauză erau cetăţeni din Iran, Irak, Siria, Turcia şi China, înregistraţi ca solicitanţi de azil în România. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Ce înseamnă Anul Iepurelui de Apă pentru semnul tău zodiacal chinezesc?

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”