IGPF: 9.569 de cetăţeni ucraineni au intrat sâmbătă în România

IGPF: 9.569 de cetăţeni ucraineni au intrat sâmbătă în România

95.276 de persoane au intrat sâmbătă, în România, dintre care 9.569 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 8,4% faţă de ziua precedentă).

4.870 dintre cetăţenii ucraineni (în creştere cu 7,3%) au intrat pe la frontiera cu Ucraina, iar 1.032 pe la cea cu Republica Moldova (creştere cu 0,7%), precizează duminică Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), într-un comunicat transmis AGERPRES.

De la declanşarea acestei crize (24.02.2022), până la data de 21.05.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 995.343 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţară noastră 1.029.872 ucraineni, potrivit sursei citate.

Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute, se arată în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

5 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”